Nagyon sokféle gépész szak van. Ha tégeg a CNC érdekel, akkor válaszd a CAD-CAM-CNC szakirányt.
2011. nov. 30. 17:36
12/15 ledzep válasza:
én is csak ajánlani tudom a cnc irány
én technikumot végzek épp
pozitív visszajelzést kaptam már párszor elhelyezkedés és fizetés szempontából
külföldön meg tényleg sokat kereshetsz
de itthon is jóval többet mint minimálbér
megéri
=)
2011. nov. 30. 22:22
13/15 A kérdező kommentje:
Nos tetszik ez a cncs dolog, de nincsenhozzá illő vasas szakmán. Érettségim lesz és kész. Talán menni fog.
Tudtok-e nekem mondani egy-két iskolát ahol OKjs, ingyenes a tanítás.
Egy ilyet sem találtam eddig :( Csak pénzeset. CnC programozo szeretnék lenni.
2011. dec. 6. 13:23
14/15 asmosys válasza:
Ha ez érdekel, érdemes Dr Sipos Jenőt hallgatni e témában.
Ha jól tudom a Zrínyin már nem, de itt biztos tanít. akademia.nct.hu
Kb egy év brutál izmos tanulás és 400e ft amíg papír lesz a kezedben, amivel kezdheted a pályakezdők vidám életét.
Ingyen meg……max ez a tanács volt. :))
2011. dec. 6. 13:59
15/15 anonim válasza:
Nos a cnc forgácsoló (gépkezelő) a cnc gépeket működteti illetve egyszerűbb cnc programot ír ! A cnc programozó (CAD-CAM informatikus ) cnc programokat ír illetve bonyolult munkadarabokat megrajzol számítógépen szoftver segítségével, majd átkonvertálja azt a szoftver segítségével cnc programmá!! A cnc -nek a gépészmérnökhöz olyan köze van , hogy utolsó 1.5 évedben tudsz szakosodni cnc szakirány felé tehát autómatizálási mérnök lehetsz azt hiszem valahogy így hívják! Ha eddig nem tanultál műszaki rajzot akkor kösd fel a gatyád! :D Íme egy suli ahol szuper jó a képzés cnc terén van cad -cam szak is és gyártástechnológiai technikus szak is mind a 2őn a cnc erős a cad -camnél még teletűzdelik infóval :D [link] Szerintem a cad-camet válaszd !! Ja és 22 éves korig ingyenes!!!!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!