18 fölött is kell szülői hozzájárulás az átiratkozáshoz?
Egy szakközépiskolába járok 11-es vagyok, januárban töltöm a 18-at és mennék levelező tagozatra egy másik suliba, csak szülők nagyon rosszban vannak a gondolattal, 18 alatt amúgysem mennék mert ez ugye felnőtt oktatás.
De ha már elmúltam 18 én intézhetek mindent, ugye?
18 év felett átiratkozhatsz szülöi engedély nélkül, de a szülök ezután nem kötelesek támogatni téged, azaz nem kell, hogy fizessék a tanulmányaidat, nem kell, hogy eltartsanak, se kaját, se lakást nem kell biztositaniuk.
Ha ez igy neked nem jelent problémát, akkor semmi akadálya, legfeljebb ellátod a tanulás MELLETT saját magad.
Mellékesen, tudomásom szerint levelezöre csak akkor mehetsz, ha közben ugyannabban a szakmában dolgozol is.
Köszönöm a válaszotokat!
Igen az a helyzet áll fönn hogy el tudom tartani magam nem is alapfokon, szóval ilyesmivel nem lesz gond. Sőt hát ez az oka az egésznek.
De azt vedd figyelembe hogy ahogy az utolsó válaszoló írta, én is gimibe fogok menni, ott meg nem tanulok szakmát:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!