Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ez baj? Nagyon lassú vagyok?

Ez baj? Nagyon lassú vagyok?

Figyelt kérdés
10-es töri témazáró anyag. az van 13 lecke kb. és egy 1-1,5 oldal. Ezt 4-5 óra alatt tanulom meg. Úgy,hogy tanultam már az anyagot( nem mindig óráról órára). Ígyis csak amx. 4esre írom meg. Ez baj? nagyon lassú?
2011. okt. 16. 18:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Emeld ki a fontos részeket, próbálj vázlatot készíteni, hogy jól átlás a részleteket a maguk logikájában.

Ami a történelmet külön illeti: értemes az egyes személyekhez a lényegesebb dolgokat elkülönítve is kigyűjteni.

2011. okt. 16. 19:28
 12/18 A kérdező kommentje:
A vázlatírás nekem nagyon nem jött be:S Mégtöbb idő kellett és mégrosszabb lett a dogám:S
2011. okt. 16. 21:20
 13/18 anonim ***** válasza:

Szia!

Én javasolnék egy jó módszert:keresd meg a kulcsszavakat,emeld ki őket,de csak azokat! (pl. egy név,évszám,x háború...).És utána azok köré építsd fel az anyagot.Pl. kiemeltél egy háborút,és megpróbálsz róla mindent elmondani,de ne magold be a mondatokat!!!

Egyébként órán nem szoktál jegyzetelni? Nekem az pl. sokat segít,ha ne, könyvből tanulom,hanem leírom,amit a tanár mond.

És nem tudom,milyen napszakban tanulsz,de sztem többet ér 1-2 óra délután mint éjjel 3-4.

Vagy minden nap tanulj meg egy leckét,és akkor a doga előtt este már csak elég átolvasni.

Remélem segítettem :)

2011. okt. 16. 21:57
 14/18 anonim ***** válasza:

Ja,és utolsó vagyok,szerintem nem lassú,de egyetemen sajnos nem lesz ennyi időd rá,de mint mindenbe,ebbe is bele kell jönni :)

(Csak pl. én felsőfokú nyelvvizsgára tanultam ~ 400 oldalt és ott már sajnos nem jó magolni :/)

2011. okt. 16. 22:01
 15/18 A kérdező kommentje:
Hogyan csináljm ezt a köréírós dolgot? Tudnál segíteni nekem e-mailben? Elküldök egy anyagot és megmutatom,hogy csinálnám...mert így lehet hülyeséget csinálnék..
2011. okt. 16. 22:04
 16/18 anonim ***** válasza:
Én a törit mindig meseként fogtam fel. Először elolvastam, elmondtam magamnak a saját szavaimmal, mintha az egyik barátnőmnek újságolnék el egy érdekes sztorit, és néha kimondott kis stand up előadások kerekedtek ki belőle. Az évszámokkal pedig mindig csak utólag foglalkoztam.
2011. okt. 17. 12:08
 17/18 anonim ***** válasza:

A körülírós dolgot én írtam :)

Nem kaptam meg az e-mailed,de szívesem segítek,csak mostanában sajnos nem vagyok annyit gépközelbe,csak péntek,min.csütörtök környékén.Ha ez nem gond...

2011. okt. 17. 21:59
 18/18 A kérdező kommentje:
Nekem se volt időm kidolgozni ..hétvégére biztosan elküldöm:) és köszönöm szépen
2011. okt. 18. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!