Kecskeméti Szent Györgyi Albert suli? Tanítóképző?
Figyelt kérdés
Csecsemő és kisgyermek gondozó szakra szeretnék menni, és ami elérhető távolságban van Kecskemét. Ott két helyen lehet eme szakmát tanulni, egyik a tanítóképző, másik a szent györgyi. Úgy hallottam hogy a tanítóképzőnek nem a legjobb a híre, aki odajárt, azt nem veszik fel sehova, meg meg is fog szűnni. Ebből mi az igaz?
A másik sulira viszont nem találok ponthatárt:S Érettségi után lehet menni, ennyit találtam. De akkor oda simán beadom majd a jelentkezési lapot és szerencse kérdése, hogy sikerül e? vagy csak én vagyok a béna, hogy nem találom. Emellett valaki ismeri? Jó a képzés, nincs leírva az iskola?
Köszönöm a válaszokat:)
2011. okt. 12. 20:15
1/1 anonim válasza:
én úgy tudom a szentgyörgyis képzés középfokú a tanitóképzős pedig felsőfokú. Ezért nincsen ponthatár a szentgyörgyishez, hanem szimplán érettségi a feltétel. Amúgy a tanitóképzősre is olyan alacsony a ponthatár, hogy egy kettes érettségivel is vígan be lehet kerülni. Szerintem ha már mindenképp kecskemétre mennél, akkor menj a tanítóképzőre, mert azzal még mindig jobban jársz. Tényleg harmatgyenge suli- az viszont nem igaz, hogy aki oda járt annak nincs munkája (több volt tanítóképzős ismerősöm van, el tudtak helyezkedni, nem mindenki iskolákban/oktatási intézményekbe, de azért mindenkinek lett munkája) szerintem arra sincs esély, hogy bezárnák a főiskolát. Kecskemét Bács megye központja, ide kell főiskola és kész (minden megye székhelyen sőt kisebb városokban is van főiskola), még ha akármilyen csapnivaló is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!