Milyen irányba mennyek?

Figyelt kérdés
Főiskolát vagy egyetemet szeretnék választani csak nem tudom mit. Érdekel a videók vágása, speciális effektezése, 3d-s modellek készítése és egy másik irány a programozás is. Csak az gond hogy matekból nem tudom elég jó vagyok e a programozáshoz. Szeretem a matekot de inkább csak 4-es vagyok belőle.
2011. okt. 4. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Ha egyetemre akarsz menni,először tanulj meg helyesen írni. A mennyek az égboltot jelenti többesszámban, a helyed menJek.
2011. okt. 4. 15:18
 2/7 anonim ***** válasza:
73%

Én is négyes voltam matekból, még emelt matekot sem tanultam, mégis itt vagyok egy infós szakon és egész jól értem az itteni matekot. Persze ahhoz az is kellett, hogy érettségi után nyáron még képeztem magam matekból, gyakoroltam.

Szóval nem lehetetlen, de ne várd el, hogy egy csettintésre már fogsz tudni programozni és csuklóból deriválni. Itt annak kell örülni, ha már a kettes meg van ezekből a tárgyakból (a többi azért legyen már jobb, mert milyen dolog az már).

Vagy ha tényleg a modellezés érdekel, akkor jöhetsz tervezőgrafikára. Nálunk Sopronban van ilyen egyetemi szak, de lehet elég ahhoz egy sima okj is, vagy nem tudom.

2011. okt. 4. 17:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Bakker, az előző is 64 százalékos? Mindegy az első nem én voltam, de engem is idegesíteni szokott a hanyag helyesírás. Próbálj meg leszokni, mert nagyon rosszul tud festeni egy magyar érettségin vagy álláskeresésnél egy önéletrajzban. Nem a fészbukon vagy bázz.:D
2011. okt. 4. 17:10
 4/7 A kérdező kommentje:

Igaz, elírtam.

Második válaszolónak: Járok emelt matek faktra és a deriválás, integrálás végül is ment. Azt hallottam hogy egyetemen az első évben a matekosok nagy részét kiszórják. Ezért félek kicsit a matektól.

Tudnátok olyan linket adni ami leírja hogy melyik szakon mit lehet tanulni?

2011. okt. 4. 20:25
 5/7 A kérdező kommentje:

Ja és első válaszoló: "menni,először" kihagytál egy szóközt.

"helyed" gondolom helyes akart lenni.

2011. okt. 4. 20:28
 6/7 anonim ***** válasza:
www.felvi.hu ilyen, és ott menj rá a szakleírásokra. Szoktak néha csalogatók is lenni, úgyhogy szkeptikusnak is kell kicsit lenni és google-ben pluszban utánakeresni.
2011. okt. 4. 23:31
 7/7 anonim ***** válasza:

Az egyik irány, amit megjelöltél, inkább filmművészet, vagy grafika, nem igazán reál irány.

Programozó matematikusnak, vagy informatikusnak is mehetsz, elég divatos szakirányok, és magas a felvételi ponthatáruk.

Egyetemen a gyenge mateknak két oka szokott lenni (esetleg egyszerre). Mindenekelőtt, hogy gyenge az alap. Ez onnan derül ki, hogy bár felvételi nincs, de jobb helyeken szoktak íratni rögtön az elején egy un. nulladik zárthelyit. Az eredmények elszomorítóak. Felvételivel többnyire a fele nem jutna be. A másik ok, hogy pusztán az előadásokra bejárás a divatos és jellemző, ez sajnos nem elég az üdvösséghez. Rendszeresen tanulni kell, feladatokat megoldani. Érdekes módon, akik jobbak kettesnél, mind ezt teszik.

2011. okt. 6. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!