Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek meg fog valósulni?

Szerintetek meg fog valósulni?

Figyelt kérdés
Februárban kellene jelentkezzek továbbtanulni. Minden álmom egyetemre vagy főiskolára menni, olyan szakra amit szeretek is mert annak nincs értelme ha olyanra mennék eleve amit utálok. A kívánt szakhoz nem biztos hogy meg lesz a kellő pontom (1-2 ponttal maradnék le de a természettudományos tanulmányi pontok miatt rengeteget vesztek, duplázás nem éri meg). Gondoltam hogy sebaj, majd dolgozok és akkor ha nem sikerül bejutni államilag finanszírozottra, költségtérítésesre mennék. Igen ám csak közölte egy tanár aki ezzel foglalkozik hogy ebbe ne éljem bele magam ugyanis született olyan törvénytervezet miszerint megvonnák minden egyetemtől és főiskolától a támogatást és a költ. tér. szakok 100ezres félévek helyett 800-900 ezresre emelkednének félévenként. Szerintetek lehetséges hogy ez megvalósul, megtehetik hogy 900 ezer forintot kifizettetnek félévente? A tanárom szerint 80% az esély. Nagyon el vagyok keseredve.
2011. okt. 4. 00:33
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha nem is 800-900 ezer lesz, de jelentősen nőni fog. Inkább arra hajts, hogy a költségtérítésesre felvegyenek. Tanulj szorgalmasan.
2011. okt. 4. 00:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Akarom mondani, hogy az államilag finanszírozottra. Na, csak kinyögöm, mit akarok
2011. okt. 4. 00:38
 3/5 A kérdező kommentje:
Hajtok keményen de 415 pont volt tavaly az 500 pontos rendszer bevezetése miatt gondolom nőni fog minden szak ponthatára.. Emelt történelmet csinálok, nyelvvizsgám van, minden tantárgyból ötös vagyok eddig idén is tavaly is ötös voltam és meg is lenne a pontom ha nem kellene megjelölnöm tanulmányi pontnál a természettudományt.. 10-ben volt még fizikánk, egyébként más nem és mivel nem olyan beállítottságú vagyok nem is igyekeztem.. Eredményeim: 4-es, 2-es.. És sajnos már változtatni se tudok...
2011. okt. 4. 00:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Csinálj két emeltet, ha most nem megy, akkor kihagysz egy évet/félévet, bevágod az anyagot, leérettségizel és újra jelentkezel.

Nem kell újraérettségizned az összes tárgyból, csak amiből szeretnél.

2011. okt. 4. 01:34
 5/5 anonim ***** válasza:
terítéken van ilyen elképzelés, hogy központilag durván megnövelik a költségtérítéseket, de még nem tudni, lesz-e belőle valami - az elmúlt 1,5 év "oktatáspolitikájában" eddig az ment, hogy egyre-másra dobálták be az egyre rémisztőbb ötleteket, de eddig még mindegyik megmaradt ezen a szinten
2011. okt. 4. 11:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!