Mi a véleményetek a szociológusokról?
Őszintén elmondom, gőzöm sincs, hogy mit csinál vagy mivel foglalkozik, milyen lehet a jövője egy szociológusnak... De ez az egyetlen módszer, hogy barátommal összeköltözhessünk és még segítsenek is a szüleim. Kérlek, ha tudtok magyarázzátok el nekem a dolgokat.
Köszike mindenkinek

Én szociológus vagyok, nemrég végeztem, még nem sikerült a szakmámban elhelyezkedni, önkormányzathoz vagy valamilyen statisztikával foglalkozó céghez szeretnék menni, most tulajdonképpen gyógypedagógusi munkát végzek.
A szociológia társadalomtudomány, inkább elméleti síkon (akik terepre mennek, azok a szocmunkások).
Ezen belül sok mindenre lehet szakosodni, matematika, településfejlesztés, vállalati dolgok (HR), deviancia, média, de társadalomtörténet szakirányos diploma is van (csak az tényleg nem tudom, mire jó).
Hogyhogy ez az egyetlen módszer?

Azért így nézve...
Emiatt akarod ezt a szakot elvégezni?
Ha nem szociológia lenne hanem mongol, vagy kvantummechanika, akkor is mennél?
Milyen iskolákról van szó, hol?
Egyes helyeken jobb a képzés, ha a másik városban olyan szakon ami érdekel is van jó tanár, jobb kapcsolatok, akkor arra is hivatkozhatsz.
De ez milyen dolog már, ha felsőoktatásba jelentkezel már 18 körül lehetsz, a szüleid döntik el, hogy ha van nálatok olyan szak, ott kell maradnod?
Ez már túl sok magánéleti kérdés.
Köszönöm a válaszokat, próbálom fölhasználni őket helyesen.
Amúgy meg van akinek sokat jelent a család, ezért saját magát áldozza föl, hogy harmónia legyen. Ennyi.
Köszönök mégegyszer mindent:)

Egyébként magát a szociológiát sok helyen fel lehet használni, tehát mindenképpen jobb, mintha valami nagyon felesleges szakra mennél.
Ha matekos érdeklődésű vagy, akkor pl. survey szakirány, ha környezetvédelem-építészet akkor település szakirány, ha humán, akkor pedig a társadalomtörténet, média, deviancia, kisebbség szakirányok jöhetnek szóba. Persze ezek nyilván intézménytől függően indulnak, de valami hasonló osztódás biztos van mindenhol.
Én elég matekosként végeztem el a szakot, de ha nem vagy matekzseni akkor is valahogy át lehet vergődni a kötelezőn. Mérnökihez képest nem nehéz (van viszonyítási alapom :) ).
Elhelyezkedni pedig manapság mivel lehet könnyen...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!