Ha földrajz alapszakra megyek továbbtanulni azzal lehetek földrajztanár?
Földrajzon és biológián is van matematika. Szerintem elég komoly. Vannak matekból elméleti részek, amely a középiskolás anyag ismétlése és kibővítése, nagyjából az emelt szintre (ill. kissé tovább). Majd ez kerül további bővítésre, hogy az adott témákhoz kapcsolódó képletekkel tudj dolgozni. Ha kiver a víz a matektól, akkor készülj fel néhány keményebb órára. Szerintem megtanulható, de nagyon normális oktatókat kell kifogni. Olyan kell, aki képes érthetően magyarázni (meglepően sokan nem képesek) és olyan válaszokat adnak, ami tényleg válasz.
Igazat megvallva nem a matek miatt lesznek a legnehezebb éjszakáid, hanem a biológia miatt. Lesz pár kegyetlen vizsgád. Nem tudom, hogy a biológia minorszaknál van-e rendszertanos vagy genetika vizsga, de eléggé komoly követelményekre készülj - ha lesz.
Földrajz mellé nem választanék biológiát. Az érdeklődésedtől függ. Mondjuk én biztos környezettant választanék vagy esetleg történelmet. A történelem ellen szól, hogy ott is van egy rakat kemény vizsga.
Így távolról azonban nem szeretnék belekontárkodni, csak azt akartam jelezni, hogy mielőtt biológiát választasz, hallgasd meg azokat, akiknek már van ott valamennyi vizsgájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!