Milyen iskolát kell elvégezni ahhoz, hogy nyissak egy cukrászdát?
Nem kell hozzá sem főiskolai sem egyetemi végzettség persze ettől függetlenül elvégezhetsz ilyen sulit. Pl: közgázon a legtöbb szak megfelelő erre ha nem mind:D
De egy OKJ-s képzés tökéletesen elég és szerintem célszerű minimum ilyet elvégezned ahhoz hogy menjen is a dolog, persze csak akkor ha nincs semmi hasonló foglalkozású a családban vagy aki segíteni tud.
2 lehetőséged van ha mégsem szeretnél egyetemre vagy fősulira menni:
1. Egyéni vállalkozóként nyitsz 1-et ekkor nem kell semmilyen végzettség hozzá még érettségi sem. Emellé jó ha beszerzel egy könyvelőt aki elintézi a járulékokat, könyvelést stb.
2. Elvégzel egy boltvezetőit amivel akár kft-t is alapíthatsz ez jobb mint ha az egyéni vállalkozóként tevékenykednél. Ehhez is kell könyvelő.
A kérdésben az volt h mi kell ahhoz h nyisson egy cukrászdát. (milyen suli kell hozzá)
Én erre válaszoltam.
De sztem egyértelmű h cukrásznak kell tanulni ha cukrászként akar dolgozni. Ennek meg idegenforgalmi vagy kereskedelmi szakközépben vagy Okj-s képzésen teheti meg.
Bp-en van főiskola is ahol ezt lehet tanulni nyilván azzal vállalkozni is simán lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!