Hova menjek továbbtanulni?

Figyelt kérdés

Légi utaskísérő szeretnék lenni, de fogalmam sincs, hogy hova menjek középiskolába.. idén megyek 8.ba úgyhogy már nagyon fontos lenne, hogy segítsetek :S Kérlek írjatok, hogy milyen iskolába érdemes menni..(ha szakközép iskola akkor milyen szakot érdemes tanulni?)

Előre is köszönöm..:)

2011. aug. 12. 17:40
 1/7 anonim ***** válasza:
Azért még nem annyira fontos.Ilyen szakközépiskola nincsen.Menjél gimibe nyelvi szakra mert minden légi utaskísérőnek tudnia kell angolul felsőfokon.Emellet még egy nyelvet beszélnie kell.De végzettség nem kell hozzá csak egy érettségi.És jól kell kinézned.
2011. aug. 12. 18:29
 2/7 anonim ***** válasza:
nem kell emelt angol + 1 nyelv még. a MALÉV is csak egy középszintű komplex angol nyelvvizsgát kér, vagy pedig 2 középszintű komplexet más két nyelvből, ami egyik sem angol. amúgy tényleg nem kell hozzá semmit tanulni, csak egy érettségi. minden légitársaságnak van saját tréninje, ami fizetős, ott készítenek fel. de ha azt el is végzed, akkor sem garantált a munka, pláne, hogy orvosi vizsgálat van, amin sokan fennakadnak, alkalmatlanok arra, hogy stewik legyenek.
2011. aug. 13. 03:04
 3/7 anonim ***** válasza:

Az stewik orvosi vizsgálata nem olyan komoly, mint a pilótáké. Tudom, mert már megcsináltam mindkettőt. Nincsen pszichológia, se barokamra, se semmi, csak egy nagyon alapos orvosi vizsgálat.

Szerintem mindenképpen kéttannyelvű suliba menjél, mert ott ha sikerül 5-re az emelt angolod (nyilván sikerül, 60%-tól már 5), akkor nem közepet kapsz, hanem felsőfokot. (még mellette 2 tárgyból kell érettségizni, de ez túlélhető). A suli típusa teljesen mindegy, csak kéttan legyen!

2011. aug. 13. 06:26
 4/7 anonim válasza:
Emeltért csak középfok jár tudomásom szerint.
2011. aug. 15. 15:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Emeltre közép jár valóban, de ahogy fent is írtam mellette még 2 tárgyból kell érettségizni idegen nyelven, és akkor erre már felsőfokú jár.
2011. aug. 15. 19:42
 6/7 A kérdező kommentje:

és, ha mondjuk idegen vezető szeretnék lenni???

vagy milyen munkák vannak még amikhez szinte csak nyelvet kell tanulni? max. történelmet..?

2011. szept. 28. 15:16
 7/7 anonim ***** válasza:
idegenvezető, animátor, ilyenek. nézz utána felvi.hu-n
2011. szept. 28. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!