Melyik iskolába menjek? Milyen jó foglalkozásokat tudsz?

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok. Most megyek 8.o-ba. Már év elején azzal nyaggatnak, hogy melyik iskolába szeretnék továbbtanulni. Somogy megyében lakok. Fogalmam sincs, hogy mi legyek. Olyan munkát szeretnék ami jól fizetett, és nem kell hétvégén és nyáron dolgozni. TANÁR nem szeretnék lenni. Nem vagyok valami rettentően jó tanuló. Anyám ott tanár amelyik iskolába járok ezért majdnem kitünő lettem de tudom, hogy nem vagyok jó angolból, nyelvtanból, töriből, kémiából és még sorolhatnám HA VAN VALAMI JÓ ÖTLETED AKKOR LÉGYSZI ÍRD IDE. Előre is köszönöm. (bunkók kíméljetek)
2011. aug. 11. 14:03
 1/7 anonim ***** válasza:
Gimnáziumba semmiképp. Én oda mentem. Megbántam.
2011. aug. 11. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:
Kislány te el vagy eléggé tévedve :D "Olyan munkát szeretnék ami jól fizetett, és nem kell hétvégén és nyáron dolgozni." Hát pedig olyan munkát nem nagyon találsz ahol nyáron süttetheted a hasadat, látom még nem tudod, hogy hogyan működik a elnőttek világa :D Szerintem menj valami szakközépbe, ha gimihez kevésnek érzed magadat, aztán érettségizel, még bármi lehet. Csak riogatás, hogy most döntesz a jövődről, annyiban igaz, hogy most döntesz, hogy választhatsz, elmész szakmunkásba, és tanulsz valami szakmát, fodrász, szakács, cukrász, vagy pedig szakközépbe/gimibe mész. Ha gimibe akkor érettségizel, aztán mehetsz amerre látsz, ahová felvesznek majd felsőoktatásba, okj meg mindenféle. Szakközépben is ugyan ez van szinte, csak ott maradhatsz pl suli végén ötöd, hatod évre, és kapsz egy szakmát is érettségi után. Szerintem valami jó szakközepet válasz, vagy gimit, aztán majd utána találhatsz esetleg valamit még, vagy nem tudom.
2011. aug. 11. 14:16
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem hinném, hogy a tanáron kívül van más foglalkozás, ami mellett egész nyáron nem kell dolgoznod. :) Ha van konkrét elképzelésed, hogy mi szeretnél lenni, akkor menj szakiskolába. De ha nincs - és úgy látom, hogy nincs - én a helyedben szakközépiskolába vagy gimnáziumba mennék, mert legalább lesz egy érettségid, és utána is tanulhatsz még szakmát, nem muszáj felsőoktatásba menni.
2011. aug. 11. 14:18
 4/7 anonim ***** válasza:
Még a tanárnak is kell dolgoznia nyáron.Neki is csak egy hónap szünete van.
2011. aug. 11. 15:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Mindenképpen kell majd nyáron is dolgoznod.Esetleg mehetnél szakközépbe,attól függően,hogy mi van a környéken,mi érdekel stb.A leírtak alapján nem ajánlom neked a gimit.
2011. aug. 11. 16:00
 6/7 anonim ***** válasza:
óvónéni legyél:D
2011. aug. 11. 16:57
 7/7 anonim ***** válasza:
szerintem a szakközép illetve gimnázium esetében tök mindegy hogy hova mész... kiv ha sportoló akarsz lenni, az irány majd a főiskolánál fog számítani
2011. aug. 11. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!