Társadalomtudományi területen, osztatlan képzésben szerzett diploma után mit éri meg tanulni?
Valamilyen szociális/egészségügyi/banki/ügyintézői OKJ?
Vagy egyetemi/főiskolai posztgraduális továbbképzés?
Mivel lenne nagyobb esély az elhelyezkedésre?
Elhelyezkedni főleg azzal tudsz, ami éredekel és van hozzá érzéked. Aztán jön az a kérdés, hogy van-e rá ígény.
Ráadásul a társadalomtudományi terület eléggé széles.
Olyat szeretnék végezni amivel el tudnék helyezkedni, már az is mindegy, hogy érdekel-e vagy sem.
Szociológiát végeztem de arra nincs igény. A környezetvédelem érdekelne, a szakirányom is az, már kinéztem egy diploma utáni továbbképzést de feleslegesen nem végzem el, mert elhelyezkedni szerintem azzal se nagyon tudnék.
Környezetmérnöki nem érdekel? az Bsc, így, ha még van államis féléved, tanulhatnád!
OKJ-t szerintem ne csinálj, én most fejezem be, szemberöhögnek. Inkább diplomát vagy továbbképzést.
Szociológia mellé közgazdász nem érdekel? Nemzetközi gazdálkodás, ilyesmik? Vagy nagyon humán beállítottságú vagy?
Még van államis félévem, de diploma után állítólag már ugyanazon a szinten csak fizetősre vennének fel, szóval Msc-n is fizetnem kellene.
Újabb diplomából a közgazdászt nem csinálnám meg, több barátnőm is elvégezte de egyikük se talált a szakmájában állást.
A környezetmérnöki is sokba kerülne, eredetileg településmérnök akartam lenni, 2. helyen azt jelöltem meg felvételikor, anyám beszélt le róla, hogy mérnöknek menjenek a fiúk, jelentkezzek ide. Erre meg elvégeztem egy tök felesleges szakot, hülye vagyok, h hallgattam rá, erre most meg b@szogat, hogy miért nincs munkám, mekkora egy munkakerülő sz@r vagyok :(
A Corvinuson gondoltam környezetvédelmi igazgatás szakra, ami egy egyéves diploma utáni továbbképzés, félévente 146e Forint, viszont azt is csak akkor tudnám kifizetni, ha találnék valami munkát.
Ennél olcsóbban csak OKJ-t vagy tanfolyamot tudnék csinálni, de azok közül egy csomó úgysem jó semmire.
A választható mesterképzések nem érdekelnek? Vagy a nyelvek? 2. nyelved van? Talán egy évet kihagysz és nyelvet tanulsz, utána eldöntöd. Ha van 2. nyelved, akkor...
Hát, én a helyedben kihúznék a p~csába külföldre, nyelvet tanulni, meg összeszedni annyi pénzt, hogy utána olyan szakra tudj menni, ahová szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!