Hogy lehet magamat felmentetni matekból? Hova kell menni pontosan és mennyi idő míg elvégzik a szükséges vizsgálatokat?
Azt év elején kell elintézni.. most már nem hiszem.
Abban az esetben adnak felmentést, ha diszkalkuliád van. Azt kivizsgáják alaposan, csalni úgysem tudsz vele, mert rájönnek, ez nem úgy megy, hogy gondolok egyet és lazulok.
Tanulni kellene, hogy átmenj.
Ha pedig diszes vagy, talán az iskolaigazgatótól kellene megkérdezni, hogy hol és mit.
Nem kötekedésképp mondom, meg azt sem mondom, hogy lehetetlen...
De ha diszkalkuliás lennél, vagy valami betegséged lenne, ami a matekkal összefügg, akkor szerinted az nem derült volna már ki sokkal hamarabb? Mondjuk alsó tagozatban szoktak az ilyenek kiderülni, esetleg 5. osztályban, de szerintem semmiképpen sem 11.-ben.
Az iskolád szerint illetékes (Budapesten a kerületi) nevelési tanácsadóhoz kell fordulnod. Az iskolában meg kell mondják, hol van, de anélkül is meg tudod találni.
A mostani pótvizsgát mindenképpen le kell tenned, a tanév elejétől kaphatsz felmetést.
ne is álmodj róla, ha már eddig eljutottál legalább kettessel... szép is lenne, ha mindenki felmentethetné magát, akinek szarul megy. 11-12éves kor a végső határidő amikor még kaphatsz felmentést. csak az kap aki már általános-kisiskolásként is komoly gondokkal küzd.
onnan tudom, hogy én is voltam vizsgálaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!