Tanul valaki vagy készül a SZTE-JGYPK-nak szlavisztika-szlovák szakirányon? Mit érdemes tudni róla?
Köszönöm a sok segítséget. És bocsi, ha néha olyat kérdezek, ami az egyetemistáknak már alap, h tudják, de innen és gimiben még bonyolultnak hangzik, és szeretnék minden tudnivalót megérteni. Igen, szeretném ezt a leginkább. Bár korábban volt egy irányzat amiről sokáig gondoltam h jó lesz,de ennyire lelkes még azzal sem voltam. Most tényleg eldöntöttem, h keményen akarok tanulni, h ez sikerüljön.
de egyébként a felvin olvastam h a minimum a szakintításhoz 3, szval, ha nem vesznek fel velem rajtam kívül, minimum 2 embert, akkor én hiába kerülnék felvételre, nem indul, és ilyen esetben akk még a második helyre beadott egyetem, felvesz, ha megvannaka pontjaim? Az államilag támogatott-ra való bekerülés, csak attól függ majd h mennyi a pontom, nem? ez sem egészen tiszta.
ill. ebben a kommentben egy utolsó kérdés, amire nem biztos h tudtok válaszolni, de h felvennének, akár itt, akár más egyetemen, akk határon túliként, milyen okmányokat kellene beszerenem, az utazáshoz, lakhatáshoz, stb? és bocsi, komolyan, ha butaságot is kérdeztem, igyekszem mindent megtudni :) és köszi :)
de egyébként a felvin olvastam h a minimum a szakintításhoz 3, szval, ha nem vesznek fel velem rajtam kívül, minimum 2 embert, akkor én hiába kerülnék felvételre, nem indul,
Hopp,én ezt nem tudtam,ezek szerint kell a minimum három ember,sajnos.
és ilyen esetben akk még a második helyre beadott egyetem, felvesz, ha megvannaka pontjaim?
Fel bizony!
Az államilag támogatott-ra való bekerülés, csak attól függ majd h mennyi a pontom, nem?
Aha,igen.
ill. ebben a kommentben egy utolsó kérdés, amire nem biztos h tudtok válaszolni, de h felvennének, akár itt, akár más egyetemen, akk határon túliként, milyen okmányokat kellene beszerenem, az utazáshoz, lakhatáshoz, stb? és bocsi, komolyan, ha butaságot is kérdeztem, igyekszem mindent megtudni :) és köszi :)
Én épp határon élek,voltak szlovákiai osztálytársaim,úgy tudom a magához a jelentkezéshez nem kellett semmi különleges okmány,lakhatáshoz meg utazáshoz nem tudom.Nincs olyan ismerősöd,aki ide jött továbbtanulni?
És miért nem mész az ELTE-re?Ott szinte mindig elindul a szlovák szak.
Hát, igen, de azért az ELTE az az ELTE...
vannak ismerőseim, amjd megkérdezem tőlük, hogy hogy van ez. De ugye azért még adjam be, és hátla lesznek még valakik?! (persze csak jövőre, ha leérettségiztem :D ) :S
Hát add.Próbáld meg az eltét és szegedet is szerintem:)
Itt is tudsz informálódni,bár ez oroszos fórum,de az összes szlavisztikásnak ugyanolyan órái vannak,a nyelvórákat kivéve.
még egyenlore nem tudom, de én egyszerre szeretnék menni anglisztikára és szlovanisztikára is..(nadehogy mi lesz belole az a nagy kérdés..:D ). és Szegeden nincs angliszika, szóval inkább a Pázmány.
amúgy hol laksz?:))
Szlovanisztika nincs,Szegeden pedig van anglisztika.
Egyszerre, egy évben csak egy szakra mehetsz,szóval vagy szlavisztika-szlovák angol minorral vagy anglisztika szlovák minorral.
üdv.:szegedi szlavista
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!