Szerintetek mennyire nehéz elvégezni a Kereskedelmi ügyintéző OKJ-s szakmát?
Tantárgyak:
Üzleti adminisztráció
Számítástechnika (szövegszerkesztés, táblázatkezelés, adatbázis kezelés, hálózati kommunikáció)
Üzleti kommunikáció
Marketing elmélet és gyakorlat
Kereskedelem elmélet
Kereskedelmi számítások
Statisztika és költséggazdálkodás
Áruismeret
Idegen nyelv, szakmai idegen nyelv
Áruszállítás és raktározás
Külkereskedelem és vám
Kereskedelmi számítások, Statisztika és költséggazdálkodás... Ettől a 2-től nagyon félek... :(
Mennyire nehéz??
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Figyelj! Mi fél-fél csoportba jártunk, mi marketingen, a másik csoport kereskedelmen.
Több tantárgyunk. Pl.: üzleti adminisztráció , üzleti kommunikáció, + az szakmai idegen nyelven, és a marketing és PR alapból közösek voltak. Nem volt nehéz, elvégezhető. :) A nyelvtől nem kell félni 20 szituációs tétel van, de csak a része az üzleti 100%-os vizsgának. Írásbeli, pedig csak üzleti tantárgyból volt a kereskedelmiseknek. :)
Szóval összefoglalva, lehet sok a tantárgy, és első elolvasásra nehéznek tűnik, de ha tényleg aktív óralátogató vagy, nem nehéz. :)
Sok sikert ha ezt választod! :)
( egy marketinges a ''sok'' közül. ;) )
Ui.: A számítástechnika az egy vicc. :D
& azt mondták a kerisek nálunk, hogy a számítások sem annyira bonyolultak, inkább csak % számításra épült mind. :)
Ha elindul én is elvégzem. (:
Köszönöm a válaszokat! :)
Igazából azzal nyugtatom magam, hogy van egy közgazdaságtan-marketing érettségim és van egy Marketing- és Reklámügyintéző OKJ-m is már. :D
nagyon könnyű:D
én tavaly végeztem el most pedig egyetem, 5ös lettem midnenből pedig nem is tanultam, csak odafigyeltem órán:D
21f
tegnapelőtt 10:12
Hová, és milyen szakra jelentkeztél? :)
Kérdező! Ha szakmai érettségid, és a marketing-reklámügyintéződ megvan, meglesz a kereskedelem is. :)
13:29
egyetemre? Pannon Egyetem, Közgáz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!