Van esélyem így? (lent)

Figyelt kérdés
Villamosmérnök szeretnék lenni. Szakmai tárgyakból kitűnő vagyok, de matekból csak 2-es/3-mas. El tudok végezni így egy egyetemet/főiskolát?
2011. aug. 4. 23:06
 1/4 anonim ***** válasza:
Kevés,de van.
2011. aug. 4. 23:18
 2/4 anonim ***** válasza:
A villamosmérnöknek kelleni fog a fizika, matek. Nagyon meg fogsz szenvedni érte, ha így nekivágsz, de nem lehetetlen.
2011. aug. 5. 01:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Én annak idején érettségi előtt két héten át harcoltam a matek négyesért, és nagyon nehezen sikerült megszereznem. Sosem voltam olyan túlontúl jó matekos. Ezután egyetemre mentem, mérnök informatikus szakra (itt rosszabb a matek, mint a villamosoknál, barátom is azt végzi), ahol a csoportomban az egyik legjobb voltam. Annyira megszerettem, hogy sokszor unalmamban is csináltam, mert sokkal jobban tetszett, mint középben. Sőt, volt, hogy egyszerre 3-4 társamat korrepetáltam, ha esetleg lemaradtak, vagy nem ment úgy nekik. Ez persze azon is múlik, milyen tanárt kapsz, na meg azon, hogy mennyit gyakorolsz. Határérték feladatok, deriválás, integrálás és a többi nem olyan nehéz, egész rövid időn belül megértheted, ha odafigyelsz, és minél több típusfeladatot megcsinálsz órán kívül. A fentieket nem magam fényezésére írtam, csak azért, hogy lásd, nem kell kitűnőnek lenned matekból, hogy meg tudd csinálni.

Szóval nem vészes, ráadásul barátomnak két féléven át egyféle matek volt. Nekünk ugyanennyi idő alatt kétféle, aztán szigorlat, és végül még egy félév valószínűség számítás, úgyhogy te talán jobb helyzetben vagy a villamosmérnöki célkitűzéseddel.

Szerintem nem kell csak azért lemondanod az álmodról, mert nem megy úgy a matek, főleg, ha a szakmai rész ilyen jól megy.

2011. aug. 5. 08:44
 4/4 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy matekból alig értek valamit. Eleve utálom, meg nem is megy... de járok külön tanárhoz és így azért képben vagyok valamennyire. Ennek nem tudom, mi az oka, pl. programozásból jobb vagyok a tanárnál :D. Szóval azt mondjátok, ha keményen nekiállok matekot tanulni, sikerülhet?
2011. aug. 5. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!