Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Segítséget kérnék könnyű...

Skygirl2308 kérdése:

Segítséget kérnék könnyű főiskolai szak keresésében, amit szinte semmi időráfordítással meg lehet csinálni?!

Figyelt kérdés
Nem lusta vagyok, csak melózom és mellette jogi egyetemre járok. Ezt nagyon nem szeretem,de szülői ráhatás végett csinálnom kell. Nekem ez nem lenne nagy siker,ha befejezem,mert a hideg ráz ha csak a jogra gondolok. Mellette bármi mást szeretnék csinálni ami eltereli a figyelmem, de túl sok időt ne vegyen el a jog tanulásából.
2011. aug. 3. 11:11
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Mégis sokkal jobb mint jogon:D 200an kezdtük el ( + - 3 ) most leszek 3. éves, maradtunk 24-en:D ennek a létszámát csak a jelenlegi 3. és 4. évesek tolják fel 60ra:)
2011. aug. 3. 11:35
 12/22 A kérdező kommentje:
Tanulok jelenleg nyelvet is. Fejlesztem az angolt, és mellette románt tanulok.
2011. aug. 3. 11:38
 13/22 anonim ***** válasza:
Akkor tanulj mellé spanyolt, vagy japánt, vagy mittudoménmit.
2011. aug. 3. 11:40
 14/22 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi:D
2011. aug. 3. 11:42
 15/22 anonim ***** válasza:
Több értelme lenne, mint olyasmit tanulni, ami úgysem érdekel, nem?
2011. aug. 3. 11:43
 16/22 anonim ***** válasza:

Szerintem ha már a 3. évet kezded jogon, nehogy feladd. Nem tartom jó ötletnek, hogy egy új szakkal vond el a figyelmed a jogról, de a te döntésed. Mondjuk akkor már inkább az alapján kéne választani, melyik hasznos, nem pedig melyik "könnyű". Amelyik könnyű, az annyit is ér.

Közgázt javaslok, ha az nagyon nem fekszik, akkor nyelvszak.

Ha a joggal kapcsolatban bármit segíteni tudok, szólj. Én már elvégeztem, de talán tudok motiváló tanácsokkal szolgálni. :)

2011. aug. 3. 11:45
 17/22 A kérdező kommentje:
Ez a motiválás érdekelne. Annyira nem érdekel engem,hogy nem is akarok tanulni a vizsgákra. Az utolsó 2 szemeszteremet nagyon el is szúrta. Tudom jól,hogy csak pénzkidobás, főleg mert másik városban is tanulom, de azt is tudom,h nekem ez nem megy. Viszont nem-et nem mondhatok:(
2011. aug. 3. 11:51
 18/22 anonim ***** válasza:

Hol tanulsz?

Figyelj, nem ismerlek, de aki túljut az első két éven, az odavaló a jogra. Nem tudom, mi az életcélod, milyen jövőt képzelsz el magadnak. De a jognak presztízse van, és rengeteg lehetőség benne (aki azt állítja, hogy munkanélküli-képző, annak nincs jogi diplomája és/vagy használható tudása), csak rajtad múlik, hogy mit hozol ki belőle.

Azért nem tartom jó ötletnek, hogy belefogj egy másik szakba, mert ha látod, hogy az könnyen végezhető, attól tartok otthagynád a jogot, mondván mindegy, csak legyen egy diplomám. Ez nagyon rossz hozzáállás. Én munkajogász vagyok, munkaügyi központban dolgozom, és ne tudd meg, milyen munkákat kell elvállalniuk azoknak, akik a "könnyű, de diplomát hozó" utat választották. Lefogadom, hogy nem erre számítottak, mikor elkezdték a főiskolát...

Nem tudom, mivel motiváljalak. A fizetésemmel? :) Tényleg érdekelne, hogy mik a céljaid az életben, milyen jövőt képzelsz el magadnak. Nem lehetsz egy elveszett ember, ha már most is dolgozol (szabad tudni, hogy mit?).

2011. aug. 3. 12:01
 19/22 A kérdező kommentje:
Írtam privátban.
2011. aug. 3. 12:28
 20/22 anonim ***** válasza:
Valami, mérnök szakra menj. Abból meg lehet élni, és a fősikolákon van könnyű is.
2011. aug. 3. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!