Programtervező informatikus diplomával lehetek IT szakember?
Figyelt kérdés
Az IT, vagyis az információ technológia a számítógépes információs rendszerek tervezése, fejlesztése, implementációja, elsősorban szoftveres és másodsorban hardveres megközelítésben. Az IT-vel foglalkozó szakember (informatikus) feladata az adatkezelés, a hardveres és szoftveres rendszer fejlesztése, karbantartása.
Szerintetek Mérnök informatikus jobban megfelel IT szakembernek?
2011. aug. 1. 22:09
1/5 anonim válasza:
Válassz rendszergazdai okj-t elég gyakorlat orientált.
2/5 A kérdező kommentje:
De én ebből szeretnék megélni, nem holmi rendszergazdai okj-vel!A diploma, az itt a kérdés.
2011. aug. 1. 22:56
3/5 anonim válasza:
Szerintem teljesen mindegy. Mindkettő többé-kevésbé ugyanaz. Szakembernek egyik sem felel meg, ahhoz sok munkatapasztalat kell, az egyetem csak egy minimális alap.
4/5 urimate válasza:
Lehetsz persze, igyekezz az egyetemen már a tűz közelében lenni, nálunk diákok végezték az egyes laborokban a rendszergazdai munkákat, rendszerfelügyeletet, ott sok tapasztalatot lehet szerezni. Emellett fontos az önképzés is persze. Diploma után pedig kis szerencsével egy tapasztalt kolléga mellett ellesheted azokat a fogásokat, amiket az egyetem alatt nem tanul(hat)tál meg és még több tapasztalatot szerezhetsz.
5/5 urimate válasza:
A programtervező és mérnök informatikus egyébként is igen nagy %-ban azonos dolgokat tanul. Programtervező egy kicsit több elméleti matek és programozás elmélet, a mérnök infós pedig több gépészeti alapismeret (fizika, elektronika). Van ismerősöm, aki az előbbin végzett és rendszergazda, én pedig az utóbbin és fejlesztőként dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!