Milyen szakon tanuljak, ha a testi-lelki-szellemi egészség összefüggéseit szeretném kutatni?
Tehát az érdekel, hogy hogyan függnek össze egymással a test és a lélek történései, mitől lesz az ember egészséges, boldog, kiegyensúlyozott, és hogyan tud a természettel összhangban élni. Különösen pedig az, hogy különböző kultúrák (régen és ma) mit gondoltak erről a kérdésről, milyen gyógyító, harmonizáló praktikák léteztek/léteznek, és ezek közül mi az, ami hasznos a ma embere számára is.
Tudtok olyan egyetemi szakot ajánlani, ahol ilyesmiket tanulhatnék, vagy aminek az elvégzése után ilyen irányú kutatásokat folytathatnék?
Alapképzésben pszichológia szak, majd folytatásaként Mesterképzésben az egészségpszichológia.
Egészségpszichológusként pont azzal foglalkozhatsz, amiről írtál.
Köszönöm a válaszokat! A jógaoktató egyelőre nem szimpatikus, de a pszichológián már én is gondolkoztam, nagyon érdekelne. Csak egy a gond: elfelejtettem megírni, hogy már végeztem egyetemet (szabad bölcsész szakot), így már nem vennének fel államilag finanszírozott képzésre :(
Esetleg van valakinek valami más ötlete? Pl. mesterszak, amire már most jelentkezhetnék?
Kreditelismertetéssel felvételizhetsz interkulturális pedagógia és pszichológia mesterképzésre a végzettségeddel.
Csak az ELTE-n indul, nappali tagozaton.
Én is csak "kívülről" ismerem, akkor olvastam utána, amikor gondolkoztam újabb végzettség megszerzésén. (Engem érdekelne, de nem jelentkeztem, mert dolgozom és nincs levelező tagozatos képzés.)
Itt többet megtudhatsz, mint a felviről:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!