Milyen az ápolói munka?
Anyukám 12 órázik és nagyon ki van tőle, a fizetés meg...
Inkább külföldön legyél ápoló, Magyarországon szarok a munkakörülmények és semmi a fizetés, a munka meg sok!
Szia!
Én szeptembertől ápolóra fogok járni.
Nekem tetszik a szakma, jó,hogy lehet segíteni az embereknek. A suli az nehéz is meg nem is. Anatómia, élettan ilyenek olyan nehezek, mint az orvosin. De sztem mindenhol vannak nehéz tárgyak.
Hát Magyarországon sajnos a fizetés nem ideális. 12órás meló az kb. 90ezer.
Én egyetem után külföldön szeretnék dolgozni. Ausztriában már 4-500ezret lehet keresni, egyre nyugatabbra meg 1milliót is és meg is becsülik az ápolókat, nem így mint nálunk,ahol seggtörlőként használják őket..
Az ápólói munka nem szakma hanem hivatás. A bérek igen alacsonyak bár mindig magasabb mint pl egy egyműszakos szakasszisztensé, vagy dietetikusé.
a 12 óra azt is jelneti bérben,hogym unkehelyi pótlékok járnak. A munekheylen töltött évek és végzettségtől függően a netto bér 90- és 130 között mozog. lást KJT ( közalkalmazotti bértábla9
Suli nehéz az elméletben anatómia ,élettan kórélettan belgyógyászat, biokémia.
könnyebb az ápolástan, elsősegély tb
Gyarkolta meg attól függ végül is hogya bírod az állandó szenvedést.
Én jelenleg munkatá kereső eü-sd vagyok. Sajna a szakmámban nem igen tudok elhelyezkedik.Dolgoztam éppen ezért Művese állomáson. ott a bérek jobbak, de a fizikai és főleg a pszichikai terhelés nagyobb.
Azt gondold végég mennyire birod a szenvedést látni, Esetleg azt elvisdelni,hogy segíteni nem tudsz csak jobbá tenni, birod a beteg elesett gyerekeket?
a művese állomás pedig pl egy olyan heyl ahol nem fog senki meggyógyulni. itt két lehetősége van a betegnek: meghal vagy transzplantálják.
s pesze vannak könnyebb területek.. mint a sebészet.. de ott meg a vér.. máshol esetleg talákozol elüszkösödött undorító dolgokkal. illetve hajlandó vagy tisztába tenni, megfürdetni magatehetelten betegeke?
Szia!
Én tavaly voltam ITO-n, ott volt időm kifaggatni az ápolókat. :)
Nagyon kemény, zéró megbecsülés és még kevesebb fizetés. Ők 12 óráztak naponta, a héten 6 napot, de volt akivel egész héten találkoztam. Tényleg csak akkor szabad csinálni, ha van hozzá lelkileg erőd. Volt aki annyira belecsömörlött a dologba, hogy úgy bánt az emberrel mint egy darab szärral. És a dokik lecseszését, a hozzátartozók bäszogatását is el kell viselniük.
Volt egy lány, velem egyidő (22 éves) ő azért ment el, mert nem bírta, hogy naponta meghalnak emberek. És bárhova mész, nem mindenhol napsütéses a helyzet.
A legtöbb ismerősöm onnan már kiment Németországba és az egyik Amerikában van jelenleg. Ott több a fizetés és lényegesebben jobb a helyzet, nem kell annyit tűrniük, mint nálunk.
Szép szakma, de ettől ne várj meggazdagodást és hiába van rossz napod, ugyanúgy mosolyognod kell az ágyban fekvőre, mint egyébként. Szerintem ez a legnehezebb.
Az előttem szólókkal maximálisan egyet értek, DE kérlek gondolj bele, hogy ez maximális FIZIKAI munka. Magatehetetlen embereket heti 6 napon át, gyakran 15 órában emelgetni nem kellemes. + alig marad időd a magánéletedre.
Nagymamám ápolónő volt, és hát a folyamatos fizikai terhelést nem bírta a szervezete. 55 évesen tolószékbe került, mert a fájdalmaitól már nem tudott lábra állni. Tönkrement a medencéje. Emellett a 0-val egyenlő fizetés, és később még kevesebb nyugdíj. Ezt is kalkuláld bele! Én mindenképpen külföldön próbálnám meg.
17:43 vagyok, 9:20nak teljesen igaza van.
Amikor én ott voltam, volt egy pasas aki 180 kg volt (ennyit vallott be, de kb 250 volt) és azt is forgatni kellett, fürdetni stb. Még a 40kg-os ápoló csajnak sem volt felmentés a dolog alól.
Szóval durva egy szakma. Ha én választhatnék, inkább gyógytornász lennék, így tehetnék az emberekért, mégse mennék benne tönkre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!