Érdemes lenne maradni továbbtanulás előtt 1 éves OKJ-s képzésen (ötödév)?
Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem,hogy ha érettségi után maradnék egy 1 éves OKJ-s képzésen (ötöd éven)az mennyire érné meg és mennyi többlet pontot kapnék továbbtanuláshoz vagy 1 éves képzésért nem is kapnék +pontot érte csak 2 évesen képzésnél?2011. júl. 25. 12:45
1/5 anonim válasza:
Jelenleg az OKJ-s képzések 24 pontot érnek, mindegy hogy hány éves. Azt pedig te tudod hogy megéri-e vagy sem.
2/5 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy csak a 2 éves képzésekért jár a többletpont. De ha a felivi.hu-n megnézed a pontszámító kalkulátort, akkor ott ki tudod választani az OKJ-s képzést, így megtudhatod, hogy melyik képzések után jár a pont.
3/5 anonim válasza:
Én mindenféleképpen járnék, mert többlettpontot jelenthet,illetve 23 éves kor alatt az első ingyenes. De jól gondold meg, olyat válassz ami szakmát ad és ha továbbtanuláshoz kell akkor legyen valami köze ahhoz is.
Szerintem jól nézz körül, h. mi érdekel, és mire van kereslet és h. fősulin/egyetemen beszámítják e. Mellette tanulhasz nyelvet is,mert az is (+)pont ha van nyelvvizsgád.
4/5 anonim válasza:
nem minden esetben ér többletpontot,csak a ha olyan szakra jelentkezel. én tavaly nem kaptam semmit a német nyelvű idegenvezető szakért pedig germanisztikára jelentkeztem...
5/5 anonim válasza:
Csak a felsőszintű szakirányúért jár!!!! Ami 2 éves!
Mivel a tiéd 1 éves és lehet h még csak nem is felső/emelt szintű, ezért nem hinném h járna a pluszpont!
Egyébként én is ezen gondolkodom, jövőre mindenképp menni akarok egyetemre, mert most nem vettek fel, és 1 évi OKJ-ért nem jár pluszpont, csak amit leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!