Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Kereskedelem és marketing...

Kereskedelem és marketing szakon tanulok. (? )

Figyelt kérdés

Következő félévben szakosodnom kell, de nem tudok dönteni melyiket válasszam. Az egyik lehetőség az

-Értékesítés:A szakirányon végzettek ennek megfelelően többlet ismeretet szereznek a nagy- és kiskereskedelmi értékesítési technikái, az értékesítésösztönzési technikák, az e-marketing, a logisztikai rendszerek, a külkereskedelemi technika témakörökben, az elméleti ismereteket számos esettanulmánnyal kiegészítve.

- vagy a Marketingkommunikáció:A szakirány hallgatói kiemelten foglalkoznak a kreatív tervezés, a public relations, kampány- és médiatervezés, válságkommunikáció, média-technikák témakörökkel, az elméleti ismereteket számos esettanulmánnyal kiegészítve.

Szerintetek melyiket lenne érdemesebb választani és miért?

2011. júl. 24. 23:43
 1/2 anonim ***** válasza:

Szerintem egyértelműen az értékesítés. Már csak ezért a részért is "logisztikai rendszerek". Ha itt valami használható tudást adnak, sokkal jobb esélyed van elhelyezkedni mint a másikkal. Az összes többi csak ráadás, szerintem.

A marketingkommunikáció mi?! Amit írtál abból ilyen nagyon megfoghatatlan kreatív dolognak tűnik, kérdés mekkora igény van erre? Diploma nélkül is lehetsz kreatív, és az előző szakiránnyal meg az említett kreativitással simán betöltheted az olyan pozíciókat amire a második szakiránnyal van esélyed, ha létezik egyáltalán ilyen állás :(

Nem vagyok szemellenzős, önmagát fényező elborult mérnök, én is gazdaságtudományt tanulok de nem pont ezen a szakon. Viszont fenntartással kezelem azokat a szakokat vagy szakirányokat amiben a kommunikáció szó található. Nem mondom, hogy nem tanítanak semmit, csak kérdés, hogy ahhoz a tudáshoz tényleg bent kell-e ülnöd, tényleg szükséged van-e hozzá főiskolára. Arról nem is beszélve, hogy milyen lehetőségek kínálkoznak később a munkaerőpiacon.

Az első lesz a nyerő, hidd el :)

2011. júl. 25. 07:33
 2/2 anonim ***** válasza:

sztem is az értékesítés

érvek:

amiket az 1.írt

2011. júl. 25. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!