Melyik a legjobb orvosi iskola?
Orvosi egyetem :)
4 orvosi találhatüó az országban, ezek: SOTE, DE, SZTE, PTE
Igaából mindegyik ugyanúgy orvosnak képez ki, csak a Semmelweis az valahogy másabb, jobb :D Nem hiába oda a legtöbb a ponthatár, és tavaly már a kutató-elitegyetem rangot is megkapta. Nem semmi! Én mindenképpen oda szeretnék menni, hiszen az oktatás színvonala ha egy kicsit is jobb, mint vidéken, megéri.
A vidéki egyetemeket is dícsérik, akik oda járnak, de én azt mondom, hogy a ponthatárok alapján is, oda megy a kiscit rosszabbik fele :S Sokan áldják, van is miért, ugyanis sokkal szebb a vidék, a környezet, a viszonylag tiszta levegő, kifejezetten Debrecenben. Ott most újítottak fel rengeteg parkot és kollégiumot. Valamint mindegyik vidékiről inkább a társasági életet dícsérik. Biztos van ez Pesten is, de én még nem értek hozzá :) Nekem megérné Pest, hiába messze van Nyiregytől, de a többség Pestet jelöli meg elsőként, az idén is 4x-es túljelentkezés volt! A számok beszélnek :D
értem. köszönöm mindenkinek.:) Ment a zöld kéz.;)
És ez hogy van tanulsz 6 évet és akkor rezidens leszel, meg aztán ha letetted ált. orvosit akkor tudsz szakosodni? És mik ezek a különböző fogalmak, hogy rezidens meg stb... mit jelent? köszi előre is.:)
El kell végezni a 6 év orvosit, utána vagy rezidens, de ezen ráérsz még gondolkodni :D
Am mikor mész orovsira? Jövőre? 2 év múlva? Mikor?
"Nem hiába oda a legtöbb a ponthatár"
Azért ott a legmagasabb, mert oda jelentkeznek legtöbben. Azért a jelentkeznek legtöbben, mert Mo. baromira Bp központú.
Az tudja megmondani, hogy melyik legjobb, aki mind a 4 helyre járt. Szerinted van olyan? Mert szerintem nincsen.
A pszichó szak pl. az ELTÉN a legrosszabb (HVG felmérése szerint!!), mégis ot a legmagasabb a ponthatár.
Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a SOTE a legrosszabb, csak azt, hogy nem lehet rangsorolni a 4 egyetemet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!