Nem lett elég pontom az egyetemre a továbbtanuláshoz, mit csináljak?
1. lehetőség hogy pótfelvételizek a költségtérítéses formára, de nekem 380 pontom van és 389 kéne, ugye így nem érdemes pótfelvételizni? (csak ez az adott szak érdekel, más nem)
2. lehetőség hogy okj-ra megyek, de ez nem csak időpocsékolás? marketing és reklámügyintézőire, utazásügyintézőire (rendezvényszervezőnek lehetne továbbképeződni) jelentkeztem a biztonság kedvéért, ill. esetleg idegenvezetés érdekelne
Humán beállítottságú vagyok, nyelvérzékem jó, és nagyon szertnék olyan munkát ahol utazni kell lehetőleg sokat és külföldre. Pl. nemzetközi konferenciatolmács utazgat külföldre?
Nagyon köszönöm a válaszokat!!!
a válaszom egyben megnyugtató és degradáló is lesz:
tökmindegy hogy egy OKJ-s közgáz-t vagy egy egyetemi közgázt végzel el, szarra se mész vele. és ezt nem a médiából veszem, vannak ismerőseim akik tavaly ill. most végeztek a BGF, BCE-n és nincs munkájuk vagy aki talált (jó ismerősei vannak ) az 110 nettót keres.
Ha anyagilag tudod vállalni a költségtérítés összegét, akkor megpróbálkozhatsz a pótfelvételivel, mivel lehet, hogy akkor alacsonyabb lesz a ponthatár.
Ha OKJ-ra mész, azt javaslom, hogy mindenképpen felsőfokú képesítést adó képzést válassz, valamint olyat, ami szakterületileg olyan, mint amilyen felsőoktatási intézménybe szeretnél később tanulni. Ezek azért fontosak, mert így többletpontként később be tudod számíttatni.
Ezek mellett, ha jó a nyelvérzéked, nyelvvizsgázhatsz is a többletpontok reményében, illetve szintemelő érettségi vizsgát is tehetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!