Újrafelvételiznék orvosira, de nincs elég államilag támogatott félévem. Mik a lehetőségeim?
Sok a kérdés, leírom én hogyan tudom, nem biztos, hogy helyes.
Szóval újrafelvételizhetsz.
"Ilyen esetben csak egy félévet kell majd kifizessek, miután lejárt az állami támogatásom, vagy az utolsó évet teljes egészében?"
Ilyen esetben csak egyet.
"Vagy egyáltalán nem vesznek fel államilag támogatott képzésre?"
Ha van elég pontod, felvesznek.
"És ha felvesznek államilag támogatottra, van e arra valami módon esélyem, hogy az utolsó félévet/évet se kelljen kifizetni?"
Nincs.
Azt még hozzá kell tenni, hogy elég nehéz csúszás nélkül ezt megcsinálni, úgyhogy azért legyen egy kevés tartalék zsetonod.
Elméletileg csak az utolsó félévet kell kifizetned, igen.
Gyakorlatilag igaza van az előttem szólónak, csúszás nélkül nagyon nagyon nehéz elvégezni az orvosit.
Miért nem hagyod ott most a szakodat, ha úgysem akarsz vele mit kezdeni, és elmész egy OKJ-s vmire, amivel lesz diákigazolványod, TB-d, ilyesmi, és megspórolsz egy félévet?
Passziváld le a következő őszi és tavaszi félévedet, így ha minden kötél szakad, még vissza tudsz menni oda. Ahogy írták már előttem, annak a 3. félévnek sok értelme nem lenne.
1) úgyis orvos akarsz lenni
2) így is, úgy is egy egész évet "vesztesz el", nem felet
3) csak fogyasztja a féléveidet
Hát azt nyugodt szívvel ott hagyhatod. Az egyik barátnőm is ebből kiábrándulva jelentkezett újra, ezúttal orvosira, amit tőle hallottam a szakról, hát...
Hidd el, mindent meg fogsz tanulni orvosin, amit kell. Szerintem nem ér annyit ez a képalkotó diag.blabla szak még egy féléve, hogy 800ezer-1mó Ft-ot kelljen később fizetned... De persze te tudod, a te pénztárcád.
"csak 12 félév támogatott.."
A hatályos felsőoktatási törvény szerint a támogatási idő legfeljebb két félévvel megnő, ha a hallgató egységes, osztatlan képzésben vesz részt és a képzési követelmények szerint a képzési idő meghaladja a tíz félévet.
Így lesz a 12-ből 14.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!