Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mehetek-e államilag finanszíro...

Mehetek-e államilag finanszírozott egyetemre?

Figyelt kérdés
Szóval általános iskola után gimnáziumba jártam 4 évig.A 4 évben leérettségiztem majd maradtam az iskolában OKJ-s szakmán 2 évig.Mehetek-e államilag támogatott egyetemre?
2011. júl. 16. 17:24
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Mehetsz persze :) annyi, hogy ha felsőfokú szakképzésről van szó, akkor az a 2 év (4 félév) lejön a 12 támogatott félévedből.
2011. júl. 16. 17:27
 2/15 anonim ***** válasza:

Felsőfokú szakképzés csak akkor vesz le az állami támogatott félévekből, ha hallgatói jogviszonya volt, azaz főiskolán/egyetemen csinálta.

De mivel ő középiskolában csinált OKJ-t, tanulói jogviszonya volt, megmaradt mind a 12 féléve.

2011. júl. 16. 17:30
 3/15 A kérdező kommentje:
nem, sima középsuliba járok..:)
2011. júl. 16. 17:30
 4/15 anonim ***** válasza:
ja igen bocsi, azt akartam írni, csak az lemaradt, köszi a kiegészítést :)
2011. júl. 16. 17:33
 5/15 A kérdező kommentje:
és az állami az levelezőre is vonatkozik vagy csak nappalira?
2011. júl. 16. 17:33
 6/15 anonim ***** válasza:
73%

A válasz megírásának időpontja: ma 17:27

Ezzel a válasszal ne törődj, teljesen baromság amit írt szerencsétlen.

Ahogy írtad, az iskolában maradtál két évig OKJ-n, ez a legjobb, kb amit tehettél, mert így EGYETLEN FÉLÉVVEL se csökkent a 12 államilag finanszírozott féléveid száma a felsőoktatásban. Továbbra is 12 féléved lehet államilag finanszírozotton.

Ha főiskolán/egyetemen tanultad volna azt a 4 félévet, akkor jött volna le a 12-ből, így nem, mivel nem voltál felsőoktatási intézmény hallgatója.

De még ha az is lettél volna, akkor is lenne még mindig 8 államilag finanszírozott féléved, ami elég a szakok többségére (bsc).

Az első válaszával meg ne foglalkozz, bölcsészek felé ősellenség a logika :(

2011. júl. 16. 17:34
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha hirdetnek államit levelező formában, akkor igen, arra is vonatkozik.
2011. júl. 16. 17:36
 8/15 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat..:)
2011. júl. 16. 17:39
 9/15 anonim ***** válasza:
odaírtam , hogy a 2. válaszoló kiegészítette ami írtam és úgy helytálló...
2011. júl. 16. 18:08
 10/15 anonim ***** válasza:
ja és nem vagyok bölcsész
2011. júl. 16. 18:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!