Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A Külkeren muszáj nyelvet...

A Külkeren muszáj nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés

Lehet, hogy a külkerre jelentkezek jövőre.

Angolból felsőfokúm van. Így is bekell járnom majd angolra, vagy egyáltalán nem is kötelező?

2011. júl. 15. 13:46
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem a szakmai angol miatt kötelező, én ugyan nem külkeres leszek, de nekem szintén lesz szakmai angolom.
2011. júl. 15. 14:00
 2/4 A kérdező kommentje:
csak azért gondoltam hogy nem kötelező, mert ugye a kimeneti követelmény a szakmaival bbővített középfokú nyelvvizsga VAGY a felsőfokú. és gondoltam a felsőfokú nyelvvizsgám miatt már esetleg nem kell tanulnom angolt, mivel már teljesítettem a kimeneti követelményt..
2011. júl. 15. 16:55
 3/4 anonim ***** válasza:

én Külkeres vagyok.

Nem mindegy, hogy a külkeren belül milyen szakra mész.

NG-n két lehetőség van:

A diplomához kettő nyelvvizsga kell. Vagy egy általános felső, és egy szakmai közép, vagy két szakmai közép.

A Külkeren, NG-seknek, hat félév nyelvtanulás kötelező.

Ha nem szeretnél angolt szakmai szinten tanulni, akkor megteheted az, hogy választasz egy teljesen új nyelvet, amit még eddig nem tanultál, akkor hat félévig ezt az egy nyelvet fogod tanulni. Három félév általános, és három félév szakmai nyelv lesz. Ebben az esetben elvileg a hatodik félév végén meg tudod már csinálni a szakmai közepet, és meglesz a két nyelvvizsga, ami követelmény a diplomához.

Vagy tanulsz angolt szakmai szinten, 3 félévig, és egy másik nyelvet is szakmai szintemn szintén három félévig. Ebben az esetben már az kell, hogy a második nyelvedből is olyan középfok körüli legyen a tudásod.

Ha kermarkos leszel, akkor csak egy nyelvvizsgát kell tenned, és 3 félév kötelező nyelvtanulás van. Azt megmondom őszintén nem tudom, h a felső ebben az esetben is kiváltja -e a szakmait, de nyelvórára szerintem 1000%, h be kell járnod ebben az esetben is.

2011. júl. 15. 23:57
 4/4 A kérdező kommentje:

kermarkra szeretnék menni.

szóval mivel muszáj ynelvet tanulni, ezen a szakon is tanulhatok egy második nyelvet ha a felsőfok nem váltja ki? mert akkor inkább tanulnék egy másodikat.. kell fizetni is a nyelvtanulásért vagy ez ingyenes?

2011. júl. 16. 09:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!