Jövőre végzek a gimnáziummal. Szerintetek hova menjek tovább tanulni? Lent lesznek az infok.
Szval jövőre végzek. Addig mindenképp szeretnék angolból egy középfokú nyelvvizsgát letenni. Ezenkívül van egy ECDL Select bizonyítványom.
Érettségire nagyon rágyúrok. A választott tárgyam társ.ism lesz.
Kb. vázolom, h miből hány % számítok.
Társ.ism 90% környéke
Magyar 70%(nem szeretem)
Történelem 80-85%(jó tanárunk van)
Matek 70-80%(az egyik kedvenc tárgyam)
Angol min 80% szeretnék
Ezenkívül még egy dráma érettségit is teszek ott is mind 90%-ra számítok.
Persze ezek csak tervek:)
Szeretem a kreatív dolgokat, szívesen lennék pl divattervező, szeretek varrni és érdekel is. vagy szívesen lennék fogtechnikus, de erről anyum próbál lebeszélni. Pénzügyi dolgokkal s szívesen foglalkoznék. Vagy akár gyerekekkel, szeretem őket. Egy ideg segítettem egy árvaházban, de úgy gondolom, h akkor még nem voltam érett a feladathoz.
Mit gondoltok minek tanuljak tovább? És főként hol? Megköszönném ha leírnátok, h ti hol tanultok/tanultatok és h mi a véleményetek. Köszönöm :)
A pénzügyben van jövő, de oda a 80%-os matek kevés. Arra gyúrj rá jobban, és mindig lesz munkád (kivéve, ha valami vidéki főiskolán végzel).
Az, hogy a magyart nem szereted, nem kifogás, rengeteg mindent fogsz még utálni az életben, viszont nincs még egy tárgy, ahol olyan könnyű plusz potyapontokat szerezni, mint a magyar. Úgyhogy mindenre szépen gyúrj rá, ezeket a százalékokat felejtsd el, egyáltalán nem kiemelkedőek, persze nem is rosszak, de ha ezt ülteted el a fejedben, hogy neked ennyi kell, akkor nem fogsz hajtani a többért. Tedd magasra a lécet!
Én közgázon tanulok, így erről tudok nyilatkozni. Elég unalmas és száraz, szóval jó monotonitás-tűrési képesség kell hozzá. A matek elég húzós, 88%-os érettségivel mentem oda, egész gimi alatt tiszta 5-ös voltam matekból, hát örültem, hogy átbukdácsoltam épp, hogy kettessel a 2 félévnyi matekon. Szóval durva... és még nem is járok olyan kemény suliba. De persze ezt mind tanára válogatja... de fel kell készülni rá, hogy van 2 félév kemény matek, utána 2 félév kemény statisztika, és aki eddig még nem tanulta, azt a mikro-, makroökonómia és nemzetközi gazdaságtan hármas is keményen meg tudja izzasztani, ugyanis rengeteg az anyag egy félévre. És ez még csak az eleje...
A többiről sajnos nem tudok írni, de szerintem igazad van, a fogtechnikusi munka nagyon jól kifizetődő tud lenni. Ráadásul ezzel külföldre is kimehetnél, bár itthon is elég jó pénzeket zsebelnek be a magánpraxisokon. Anyukádnak nincs igaza, szerintem, ha érdekel, próbáld meg ezt a szakot. :)
Az előttem szólóval nem igazán tudok egyetérteni, én a Corvinusra jártam, a követelmények az egekben, de sztm nem vészes, meg lehet csinálni.Ráadásul én munka mellett csináltam levelezőn és így sem volt soha az átlagom 4,3 alatt, a diplomám summa cum laude lett és az elmúlt négy évben bejártam a munkámból kifolyólag a fél világot.
És mielőtt bármi elkezdene kombinálni, nem volt előképzettségem, drámatagozaton érettségiztem és a matekot mindig utáltam, állandóan hármas voltam belőle a középsuliba kivéve az utolsó évet mert akkor már tervben volt a Közgáz.Egyébként képzelheted, hogy egy drámatagozatos osztályban alapvetően is mennyire veszik komolyan a matekot.
Nálunk öt fél év matek volt három félév statisztika, végig négyes ötös voltam belőle, a középiskolás matektanárom majdnem elájult amikor meglátta az indexemet.:o)
Szóval minden érdeklődés és hozzáállás kérdése, ha érdekel bármit meg lehet tanulni, csak ne vedd nyűgnek és tehernek a tanulást.Az egyetem alatt egy UV-m volt, de az is csak regionális gazdaságtanból, mert egy családi haláleset miatt nem volt időm rá tanulni.A tanárokon valóban sok múlik, de ha veszed magadnak a fáradtságot és készülsz akkor a tanárok azért ezt értékelik.
Azért írtam a saját példámat mert a dráma tagozat ás a Közgáz annyira messze van egymástól mint Makó Jeruzsálemtől, szóval a lényeg az, hogy még bármibe belekezdhetsz amibe csak szeretnél.
A fogtechnika marha jól fizet egyébként, az öcsém kint dolgozik Angliába ebbe a szakmába és 24 évesen saját hitelmentes lakása van a 12. kerületbe, nem volt szülői segítség, szóval át kell ezt gondolni, senki nem dönthet helyetted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!