Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Sikertelen felvételi. Hogyan...

Sikertelen felvételi. Hogyan tovább?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előre láthatólag, álmaim egyetemére, (de főképp a szak a legkülönlegesebb) nem vesznek fel... Ezért most azon gondolkozok, hogy egy NAPPALIS OKJ KÉPZÉST kezdek el... Hisz az még plusz pontot is érhet...

Van-e értelme, olyat elkezdeni, ami a jövendőbeli szakmámba vág? Vagy épp az lenne a jó, hogy egy teljesen másfajta dolog... hisz akkor több lábon állnék...

Ha az utóbbi marad, akkor vajon beszámítják- e plusz pontnak? Vagy csak ha szakmába vág?

Előre kösziii a válaszokat

2011. júl. 7. 21:30
 1/6 anonim ***** válasza:
Mi lett volna az első helyen? A többi helyre sem vesznek fel?
2011. júl. 7. 21:40
 2/6 anonim ***** válasza:
Mivel fogalmam sincs, hogy mi az álmaid szaka, így nem tudom, hogy amit választanál, az szakirányú-e, de itt megnézheted: [link]
2011. júl. 7. 21:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Én magasra tettem a lécet, végül a 4 hely közül sehova nem vettek fel. Azt csináltam, hogy jelentkeztem a költségtérítéses képzésre, majd 1 év után simán átvettek az államira.

Azóta le is doktoráltam. Azt csinálom, amit szerettem volna.

2011. júl. 7. 21:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Én olyan OKJ-ra megyek, ami amúgy is érdekel, és ilyen pályára szeretnék majd menni. Ez azért jó, mert kapok egy kis ízelítőt abból, amivel foglalkozni fogok, és ha esetleg nem válik be, még mindig választhatok mást.

Én gyógyszerári asszisztensre jelentkeztem, mert újabban érdekel a gyógyszerészet (eddig csak az orvosi érdekelt) ,és így legalább meg tudom állapítani mi érdekel jobban.

2011. júl. 7. 22:09
 5/6 anonim ***** válasza:

Szerintem olyan OKJ-t válassz, amivel később majd szeretnél foglalkozni, illetve amilyen területen szeretnél majd az OKJ után még továbbtanulni.

Nagyon fontos, hogy OKJ-ért valóban csak akkor járhat többletpont ha szakirányú, de az is nagyon fontos, hogy csak emelt szintű, vagy felsőfokú OKJ-s bizonyítványért kaphatsz többletpontot, tehát pl. középszintűért nem.

2011. júl. 8. 11:15
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Amúgy az első, hely a Pető Intézet lett volna... Ha a tavalyi pontokat veszem alapul, akkor nem kerülök be. De jövőre mindenképp próbálkozok.

A többi helyre mind bekerülnék...

De még agyalok, hogy mi legyen :)

Mégegyszer kösziii

2011. júl. 8. 11:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!