Lehetek még állatorvos?

Figyelt kérdés
A szentesi drámai tagozaton tanulok, és mindig egy humán beállítottságú embernek tartottam magam. De a nyaram eddigi részét a nagyszüleim tanyáján töltöttem. 500 birka, juh, 50 ló (ebből 5 verseny), kutyák, libák, tyúkok... Mindig is szerettem az állatokat, de most jutott el a buta kis fejemig, hogy velük szeretnék foglalkozni. 1 évem van hátra a gimiből. Bioszból és kémiából mindig 5-ös voltam. 1 év alatt - főleg, ha most nyáron elkezdem - sikerülhet az emelt kémia és közép biosz érettségim 90%-ra?
2011. júl. 4. 14:16
 1/6 anonim ***** válasza:

24 éves vagyok, nem érettségiztem se kémiából se biológiából, teljesen más irányban tanultam tovább és jövőre mégis megyek állatorvosnak. ha én lehetek, te még bőven ráérsz.

Viszont javaslom, hogy gondolj utána jobban, lehet, hogy nem az a legjobb neked, egyszer mindenki állatorvos akar lenni, aztán mikor eltöltenek valamennyi időt egy rendelőben a doki mellett a szarban/gennyben/leszakadt lábakban turkálva, meg beteget elaltatva, akkor sokan inkább meggondolják magukat, hogy bocsi, de nem. Sok más helyre is mehetsz, ha velük akarsz foglalkozni, pl. van ismerősöm aki lótenyésztő szakra ment tovább, meg egy csomó tuti dolog van az agrár képzési területeken, érdemes megnézni azokat is.

2011. júl. 4. 14:24
 2/6 anonim válasza:
Ha állat orvos akarsz lenni akkor ne emelt kémiád és közép biológiád legyen, hanem fordítva, emelt biosz és közép kémia, de ha minden áron akarsz emelt kémiát akkor oké, de akkor is legyen mellette emelt biológia.
2011. júl. 4. 14:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem pont állatorvos mondta, hogy inkább a kémiát emelten, a biológiát meg középszinten.
2011. júl. 4. 14:40
 4/6 anonim ***** válasza:
Megcsinálhatod, és lehetsz. 1 év nagyon sok idő, egyetemen majd 1-1 vizsgára kell hasonló mennyiségű anyagot megtanulnod, de akkor max 1 heted lesz rá. Szóval hajrá (de azért ne az utolsó hétre hagyd :p)
2011. júl. 4. 14:40
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a gyors választ :)

1. válaszoló: tudom milyen árnyoldalai vannak a szakmának. Minden nyaramat istállók tisztításával - trágyahordás - töltöttem. A jó magyaros disznóvágások után azt hiszem képes vagyok megszokni mindent. Nagymamám is egészségügyis, ő mondja, hogy mindent meg lehet szokni. Ő pl. az első tíz műtétnél elájult :D Aztán megszokta és kész. Ma meg már beteg végtagokat amputál :)

A többieknek: úgy tudom, hogy 2013-tól lesz kötelező állatorvasira az emelt kémia és emelt biológia. Addig eklég csak az egyiket emelten csinálni. A kémia terjedelme (elmélete) kisebb, a számítások begyakorolhatóak. Ezért döntök inkább az emelt kémia mellett.

2011. júl. 4. 14:48
 6/6 anonim ***** válasza:
Állatvorosnak nem mindig jó,például több esetben lesz olyan eseteg,mikor eutanáziát kell végrehajtanod valamelyik kutyán a gazdija szeme előtt,ez nem mindig könnyű főleg mikor már 15 éve a gazdájával van a kutya :(
2013. dec. 21. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!