Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Felvételi pontszámításnál ez...

Felvételi pontszámításnál ez hogy van? Kérem, segítsenek!

Figyelt kérdés
Szóval,jogra szeretnék menni.Történelemből és angolból emelt érettségiztem,és nyelvvizsgám is van.Joghoz ugye a töri és a magyar kell.Kérdésem az lenne,hogy tanulmányi pontokkal való számolnásnál figyelembe vehető az emelt angolért kapható 40 pont?(persze ha annak a %-ával is számoljuk ki a tanulmányi pontokat..)és ugye az emelt töriért járó 40.. Kérem,segítsen aki tudja!!Köszönöm!
2011. júl. 3. 19:05
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nem, nem, nem.

Ennél nem tudom érthetőbben írni. :)

Itt a jogszabályi háttér:

"A felsőoktatási intézmények az emelt szinten teljesített legalább 30%-os eredményű érettségi vizsgáért többletpontot adnak, amennyiben a jelentkező érettségi pontjait az emelt szinten teljesített vizsgaeredmény alapján számítják. "

Ergo ha az egyik felvételi tárgyadból tetted az emelt szintű érettségit, csak akkor kaphatsz érte pluszpontot.

Érdekes is lenne, ha én orvosi egyetemre akarnék menni, és filozófia vagy testnevelés emelt érettségiért is kapnék pluszpontot, ha oda jelentkezek.

Akkor most már megvan a válasz? :)

2011. júl. 4. 15:59
 12/12 A kérdező kommentje:
Igen.És köszi a felvilágosítást,gondoltam am,h így van,de tutira akartam menni.:) De am kár:D
2011. júl. 4. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!