Milyen nyelv az olassz?

Figyelt kérdés

Könnyű vagy nehéz megtanulni? Milyen tapasztalataitok van az olasz nyelvvel kapcsolatban? Mennyire tanulós nyelv? 2év alatt suliban heti 3 óra számban ,ha tanulja az ember ,akkor 2év után ellehet olyan szintig jutni ,hogy lelehessen tenni a középfokú nyelvvizsgát?

Angol mellé tanácsoljátok az olaszt? Angolhoz viszonyítva milyen az olasz nyelv tanulhatósága?

2011. júl. 2. 18:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:32

Kedves válaszoló, tanultál olaszt hogy ennyire tudod? Tanultam mind a kettőt és a nyelvtan képzeld hasonlít egymásra... -.- Aki a német nyelvtant megérti annak az olasszal sem lesz gondja. Vagy talán szerinted az angolra jobban hasonlít? Mert akkor befonom a hajam :D

2011. júl. 10. 23:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Kérdezed, az angol és olasz nyelvtan mennyiben hasonlít. Sokban hasonlít az angol nyelvtanhoz, de vannak olasz sajátosságok, mint pl. a névszók egyeztetése nemben és számban.

néhány hasonlóság az angolban és az olaszban:

- egyikben sincs névszói állítmány, csak névszói igei (létigét kiteszik, amikor a magyarban nem).

- egyes múlt időket a birtokolni ige + befejezett melléknévi igenév szerkezettel képzik. olaszban bizonyos esetekben nem a birtokolni, hanem a lenni ige szerepel.

- tárgyi és más mellékmondatokat mindkét nyelvben lehet főnévi igenévvel rövidíteni; mindkét nyelvben van befejezett, szenvedő alakú főnévi igenév.

- feltételes mellékmondatokban nem állhat a feltételes mód, helyette más igeidő van.

- igeaspektus (folyamatos és befejezett cselekvés) kifejezése igeidőkkel mindkét nyelvben. (bár a múltbeli szokásos ismétlődő cselekvés kifejezése pont ellentétes igeidővel történik a két nyelvben)

Eltérés pl. az olaszban a kötőmód széles körű használata, a névszók egyeztetése és az igeragok, amik az angolban nem igazán vannak.

Hirtelen ezek jutottak eszembe. Nem tudom, ilyen válaszra vártál-e.

2011. júl. 19. 11:49
 13/13 anonim ***** válasza:

Mint mondtam az olasz latin nyelv, az angol és a német germán. Persze mihez képest, egy hindi nyelvhez képest jobban hasonlít, persze. De akkor az európai nyelvcsaládok többségére ez igaz.

Azért tudom, mert az angolon és németen kívül 3 latin nyelvet is beszélek, na azok aztán tényleg hasonlítanak, de se az angolra se a németre nem merném így általánosságban kijelenteni.

2011. júl. 19. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!