Milyen nyelv az olassz?

Figyelt kérdés

Könnyű vagy nehéz megtanulni? Milyen tapasztalataitok van az olasz nyelvvel kapcsolatban? Mennyire tanulós nyelv? 2év alatt suliban heti 3 óra számban ,ha tanulja az ember ,akkor 2év után ellehet olyan szintig jutni ,hogy lelehessen tenni a középfokú nyelvvizsgát?

Angol mellé tanácsoljátok az olaszt? Angolhoz viszonyítva milyen az olasz nyelv tanulhatósága?

2011. júl. 2. 18:45
1 2
 1/13 anonim válasza:
Ha otthon is tanulod az olaszt 2 év alatt simán menne a középfokú! Elég könnyű nyelv és sok benne a logika! Kellő szörgalommal hamar menni fog! :)
2011. júl. 2. 18:47
 2/13 anonim ***** válasza:

di merda...

tanulj németül inkább

öt magánhangzó van az olaszban :D nevetséges szerintem, na mind1.

2011. júl. 2. 19:05
 3/13 A kérdező kommentje:

Az első válaszolóhoz: Azt ,hogy otthon is tanuljam az olaszt úgy értetted ,hogy +órákra járjak a heti három mellet vagy úgy ,hogy nem csak órán kell tanulni ,hanem otthon is?

A második válaszolóhoz: A nevetségest ,úgy értetted ,hogy szerinted az olasz nyelv nevetségesen könnyű vagy másképpen?

2011. júl. 2. 19:45
 4/13 anonim ***** válasza:

A németnél mindenképpen könnyebb. Nincs az a sok eset és névszóragozás (na jó, kicsi van azért), viszont van sok igeidő, igeragozás. Az olaszban az ige a "kritikus", a németben a névszó.

Suliban nem hiszem h nagyon lehet nyelvet tanulni, az kevés. De kinek hogy megy, függ sok dologtól, milyen a tanár, stb.

2011. júl. 2. 20:12
 5/13 anonim ***** válasza:

Előző voltam, és angol mellé ideális! Az igeidőknél lesz néhány ismerős jelenség, és az olaszban több szó hasonlít az angolhoz, mint a németben.

Ja, és olaszban két nem van csak, hím- és nőnem, a legtöbb főnév neme végződés alapján kitalálható, persze kivételek is vannak. A németben három nem van és csak ritkán található ki a szó neme.

2011. júl. 2. 20:15
 6/13 anonim ***** válasza:

Tudom a német nem volt kérdés, de az utolsó válaszoló kedvéért, aki biztosan nagy nyelvtudós lehet:

1. A német germán nyelv, mint ahogyan az angol is, ennélfogva rengeteg a hasonló szó, hasonló hangzású, hasonlóak a mondatszerkezetek is. Az olasz meg latin nyelv, ezt nem ragoznám.

2. A németet ha rendesen tanulod, és ráérzel nem éreznéd olyan nehéznek, mert ugyanannyira tudni lehet a névelőket, mint az olaszban, csak többféle végződés van, de ugyanúgy vannak rá szabályok.

3. Németet többen beszélik, mint az olaszt, Közép-Európában igen fontos nyelv, az EU egyik fő nyelve (angol és francia mellett).

De mivel a kérdező olaszt szeretne tanulni:

1. Szerintem könnyű, bár nálam ez volt a 3. latin nyelv, de azok között ez volt a legkönnyebb nyelvtanilag. Szerintem a nyelvvizsga nem lesz meg, de fogod tudni használni a nyelvet. Tekintve hogy eddig csak angolt tanultál, és iskolai képzésben, heti 3 alkalomra gondolsz, így sztem kevés lesz. De otthon tanulhatsz mellette, és járhatsz magánórákra, ami jó tanár mellett sokkal hasznosabb, jobban lehet haladni. Nézz sokat olasz filmeket, TV-t, neten videókat, és tanuld meg belőle az ismeretlen szavakat!

Sok sikert!

2011. júl. 3. 11:24
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha a német megy akkor az olasz simán menni fog! Nagyon hasonlít az egész nyelvtan a németéhez.
2011. júl. 5. 10:19
 8/13 A kérdező kommentje:
És az angol nyelv nyelvtanához mennyire hasonlít?
2011. júl. 6. 16:00
 9/13 A kérdező kommentje:
Németet idáig nem tanoltam és nem is szeretnék!!!
2011. júl. 6. 16:02
 10/13 anonim ***** válasza:

A válasz írója 72%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 07-05 10:19

kérdező, ezt a választ ne hidd el :)

most a srác vagy olaszt vagy németet nem látott/hallott/olvasott/tanult (megfelelő[ek] aláhúzandó[ak])

teljesen más a kettő, de nem gáz, némelyik embert azt hiszi, hogy minden nyelv kimerül az alap kérdésekben meg a "picit hasonló" (magyarán teljesen más) mondatszerkezetekben meg abban, hogy a számítógép az jó pár nyelven "computer", azért ez kevés, szvsz.

az meg nem elég a nyelvvizsgához, hogy stronzo, gatzo, vaffanculo, di merda, puto stb...

2011. júl. 10. 18:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!