Japanológia vagy nemzetközi igazgatási (még nem tudom, hogy hova vettek fel) szakok mellé felvehetem minornak a germanisztikát? Ezek a szakok mennyire húzósak?
Imádom a német nyelvet, de direkt nem tettem belőle emelt érettségit. Túl nagy lett volna akkor a kísértés, hogy elsőnek megjelöljem (- a mai világban már rengeteg embernek van ilyen képzettsége; nem szeretnék csupán nyelvtanár lenni). A nyelvek miatt nem aggódom, egyszerűen zseni vagyok (5 oldal szó fél óra alatt), az átlagosnál jobb képességekkel.
Mint feljebb említettem, a nyelvből ma már nem lehet megélni - szerintem ez alól a magyar embernek viszonylag ismeretlen keleti nyelvek kivételek. Ti hogy látjátok?
Szia!
Arra,hogy felveheted-e a germanisztikát,nem tudok válaszolni.A keleti nyelveknek ellenben biztos,hogy van jövője!Hogy konkrétan a japánnak,arról nem hallottam,de az orosz állítólag nagyon tör meg a kínai.
Jó döntést és nyelvtanulást:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!