Csecsemő és gyermekgondozó szak melyik suliban van?
Elte-tofk-on van úgy tudom, de van esetleg máshol is képzés?
Ja és érdekelne róla minden információ.Felvételi, képzési idő, ha költségtérítéses, akkor mennyi, stb.
pl Raoul Wallenberg.
A képzési idő változó, mert van ahol az első évben összevonások vannak más szakokkal, ezért van ahol 2 van ahol 3 éves.
Ha fizetősre mész akkor kb 60-70 ezer forintos félévenkénti tandíjra kell számítani. Ez van okj-n. Ha főiskola hirdeti meg az okj-s szakot akkor valószínűleg drágább.
Egyébként könnyű elvégezni, ettől nem kell félned.
www.felvi.hu
Itt a szakkeresőbe beírod,és minden információt ki fog dobni.
köszi!utána nézek.
Amúgy az elte-nek nincs ilyen szaka?Mert úgy tudtam indítottak, csak nem vagyok benne biztos...
Mondom www.felvi.hu,ott utána tudsz nézni.De tudod mit,leírom.
Csecsemő-és gyermeknevelő-gondozó szak ezekben az intézményekben indul:
Nyíregyházi Főiskola,Pécsi Tudományegyetem,Nyugat-Magyarországi Egyetem,Szent István Egyetem,Debreceni Egyetem,Eötvös Loránd Tudományegyetem,Apor Vilmos Katolikus Főiskola,Eötvös József Főiskola,Eszterházy Károly Főiskola,Kaposvári Egyetem,Kecskeméti Főiskola,Miskolci Egyetem.
Képzési szint: felsőfokú szakképzés.
Képzési idő: 4 félév.
A legtöbb helyen nincs megadva felvételi követelmény,de van,ahol beszédalkalmassági vizsga a kritérium.
Mivel nagyon az ELTE-re voltál kíváncsi,ezt írom le, ott van beszédalkalmassági és ezek a felvételi követelmények:
Beszédalkalmassági vizsgálat: a pályázó beszédállapotának, valamint szövegértési, szövegalkotási képességének megítélésre szolgál.
Az elbírálás szempontjai:
- hangképzési zavarok (pöszeség, raccsolás, selypítés, orrhangzós beszéd, a magánhangzók igen zárt képzése, a beszédhang képzési hibája);
- a beszédritmus súlyos zavarai (dadogás, értelemzavaró hadarás, leppegés, pattogás).
A tájnyelvi ejtés nem beszédhiba, tehát nem kizáró ok.
A nem javítható beszédhiba kizáró ok.
Az ELTE-n a költségtérítéses képzés 120.000 ft-ba kerül félévenként,de ez az ár intézményenként változhat,illetve emelheti az intézmény,de csak évente,nem pedig minden félévben.
És nem ELTE TOFK, hanem ELTE TÓK (Tanító-és Óvóképző Kar).
Amúgy azért írtam TOFK-nak, mert mikor oda jártam még az volt,a kérdést nem magam miatt, hanem egy ismerősöm kérésére tettem fel.
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!