Hol lehet elhelyezkedni szabad bölcsész végzettséggel?
Na, ezt nem egészen értem... ha megcsinálod a szabad bölcsész BA-t, és mellette minorként a történelmet, akkor felvételizhetsz történelem MA-ra. Ez a felvételi pontosan ugyanúgy történik, mintha történelmet végeztél volna BA-n. Ebben az esetben természetesen nem is jár plusz pont, de szerintem akkor sem, ha a történelem szakon is BA diplomát szeretnél szerezni.
A szabad bölcsészet (persze szakiránytól függ, mit végzel) esetleg felkészíthet tanárnak is, de inkább egy hasznos alapműveltséget ad, tehát magában nehéz volna vele elhelyezkedni, de mindenképp hasznos.
ilyen szakirányok léteznek szabadbölcsészen belül( ez eltes, egyetemként változik):
Filozófia
Elméleti nyelvészet
Esztétika
Filmelmélet és filmtörténet
Kommunikáció és médiatudomány
Művészettörténet
értelemszerűen olyan területen lehet vele elhelyezkedni, amilyenre szakosodsz.
ha az elvégzése után történelem BA-ra jelentkezel, nem jár érte többletpont. történelem MA-ra pedig csak akkor jelentkezhetsz, ha legalább 50 kreditnyi történelem tantárgyat elvégeztél, mialatt a szabad bölcsészetre jártál.
szerintem nem érdemes ezt a képzét választani, ha történész akarsz lenni.
utolsónál a pont! :D
am én is szabad bölcsész vagyok
sose motivált h hasznos tagja legyek a társadalomnak és mindig szerettem filozófálni
Sehol.
Én 38 éves vasutas szakmunkás vagyok. Inkább tanulj ki egy szakmát mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!