Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » BME járműmérnök vagy műszaki...

BME járműmérnök vagy műszaki menedzser?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Mostanában lehet még sorrendet módosítani és tanácstalan vagyok, hogy hova menjek. BME-n bejelöltem a járműmérnököt és a műszaki menedzser szakot. Járműmérnökiről azt hallottam, hogy a legnehezebb szak a BME-n és, hogy iszonyat parasztok a tanárok. Műszaki menedzserről jókat hallottam a szomszédomtól, aki odajár, de ő még csak első éves és nincs akkor rálátása a dolgokra. Főleg tapasztaltabb emberek vagy ezeken a szakokon végzett emberek vagy szimplán, aki kicsit jobban ismeri ezeket a szakokat az kérem adjon tanácsot. Főleg az érdekelne, hogy ezekkel a szakokkal hol és hogyan tudnék elhelyezkedni. Előre is köszönöm a válaszokat!

2011. jún. 18. 10:32
 1/6 anonim ***** válasza:
A járműmérnököt ajánlom.Az unokatestvérem a műszaki menedzser szakon végzett a BME-n,még akkor,amikor az indult.Nagyon ígéretesnek hangzott szak, nagy reményeket fűzött hozzá mindenki,aztán utóbb kiderült, hogy nagyjából nesze semmi,fogd meg jól.Sem a munkáltatók,sem maguk a diákok nem tudják hova tenni,kicsit műszaki,kicsit menedzsment,de igazából egyik sem.Én nagyon nem ajánlom, az unokatesóm most HR-esként dolgozik,aminek ehhez a szakhoz semmi köze.Szerintem nem igazán lehet ezzel a szakmán belül elhelyezkedni,de ez csak az én véleményem.
2011. jún. 18. 10:55
 2/6 anonim ***** válasza:

Én a bme járműmérnökire járok. Bár nem egészen, mivel idén indult először szétbontva a járműmérnöki és a közlekedésmérnöki - én még az egybe lévő bsc-n kezdtem, de utána járműmérnökire szakosodtam, tehát gyakorlatilag 1-2 tárgy kivételével (ami 210 kredit magasságában semmi) ugyanaz, tananyag is ugyanaz, tehát lényegében ugyanaz.

Én csak jókat mondhatok róla. Tanulni kell, ez nem is kérdés. Hogy a legnehezebb-e nem tudom, nincs összehasonlítási alapom, ahogy másnak sem, aki ezt mondja. Szerintem nekem egy TTK matek jóval nehezebb lenne. Viszont a mérnöki karok közül biztos, hogy az egyik legnehezebb. Ha másból nem hát abból látszik, hogy az évfolyam 50%-a kap ösztöndíjat, és az elsősöknél ez 1,8-as átlag fölöttit jelentett. Tehát az évfolyam másik fele 1,8-as átlagot sem tudott elérni első félévben.

A tanárok nem mondanám, hogy parasztok. Eleinte annak tűnik, de ezzel a mérnöki létre nevelnek. Pontosnak, és precíznek kell lenni, időre elkészülni mindennel (ami szinte lehetetlen), és akkor egy árva rossz szót nem fogsz mondani rájuk. De néhányan tényleg nem jóindulatúak. Viszont ha nem arra alapozol hogy "majd csak jóindulatúak lesznek.." akkor nem ér meglepetés :)

Majd ha ide jössz, akkor leírom, hogy mely tárgyakat nem szabad elbukni első félévben, mert később nagyon szívni fogsz a csúszás miatt.

A műmendzserről: van ott végzett ismerősöm, és jól is keres. Viszont neki volt protekciója. (járműgépészként ilyenre nincs szükséged...). A műmenedzser képzés hibája az, hogy vezetőket képeznek. Ugyanakkor kikerülnek az egyetemről, és ki akar egy 0km-es vezetőre bízni bármit is? :) vezetőknél az az alap, hogy legyen 5-10 év rutinja. Tehát kikerülve az egyetemről szinte lehetetlen jó állást találni. Annál is inkább, mert mindenhez ért kicsit, de semmihez sem igazán.

2011. jún. 18. 10:56
 3/6 anonim ***** válasza:

A műszaki menedzser egy kaki.

A BME pedig = Beszarsz Mire Elvégzed

2011. jún. 18. 11:33
 4/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az első két hozzászóló tartalmas és értelmes válaszát. Kérem, aki még tud az írjon mert jó lenne ha több ember válasza alapján tudnék egy átlagos képet kialakítani.
2011. jún. 18. 12:07
 5/6 anonim ***** válasza:

A gépészmérnökit nem jelölted be?

Én ismerek jópár embert a járműről, elég rosszakat mondanak, ellenben a világ egyik legnívósabb ilyen irányú képzése. Ha elvégzed, nagy gondod nem lesz az elhelyezkedéssel. Ez nem áll a műmenedzserre.

2011. jún. 18. 16:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Én a járműmérnökiről tudok nyilatkozni, egy barátom jár oda. Nagyon sokat szenved, félév(ek)et csúszik. 400 pontja volt, 84%-os közép matekja és 91%-os közép fizikája, ezekből járt faktra. De szerintem a többi mérnöki szak is nagyon nehéz. A műszaki menedzser vmivel könnyebb, már csak azért is, mert a matek mellett nemcsak fizikából, infóból és hasonlókból lehet pontot számolni, hanem töriből is. Persze a BME-n nyilván mindenütt komolyan veszik a matekoktatást.

Összességében én azt mondom, hogy ha nagyon érdekelnek is a kocsik, járművek, akkor az még kevés. Ha emellett nincsenek kiemelkedő képességeid matekból, akkor semmiképp ne válaszd ezt, de én még a műmenedzsert sem vállalnám, főleg nem a BME-n.

2011. jún. 18. 20:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!