Orvosira járók/készülők! Ti egyszerre érettségiztetek (tervezitek) mind a 6 tárgyból? Nem volt túl sok?
Főként előrehozott érettségikre gondolok, kihagyni nem szeretnék évet (kivétel ha nem vesznek fel, de akkor muszáj lesz).
Szóval szerintetek érdemes-e letenni előrehozottan pl. a nyelvi érettségit, hogy akkor már csak 5 tárgy legyen? Vagy inkább várjak, csak jobban sikerülni 12. végén? Az utóbbi szimpatikusabb nekem, de sokan próbálnak az elsőre rábeszélni, mondva, hogy a tudásom megvan hozzá.
Én egyszerre érettségiztem mind a hat tárgyból. Nem haltam bele. Viszont utólag azt mondom, hogy akkor kellett volna megcsinálnom a német előrehozottat, miután meglett a nyelvvizsgám. Azt hittem érettségiig még fejéődök, de csak leépültem:D
De szerencsére így sem lett rossz, és nem múlt rajta semmi:)
(Egy másodéves:))
Ha előrehozottat teszel nyelvből, akkor lehet, hogy az utolsó évben már nem engednek be a nyelvórára, mivel érettségid van, és elesel még egy éves ingyenes nyelvtanulási lehetőségtől. Onnan jön a felejtés vagy a pénzes tanfolyam. Másrészt viszont egy nyelvi érettségire felkészülni nem túl megterhelő, ha éveken át rendesen tanultál. Szerintem nincs is igazán mit készülni, szemben mondjuk a biológiával. A nyelv nem kampányszerű tanulás kérdése.
Szerintem előrehozottat abból érdemes tenni, aminek a tanulását már befejezted, és onnantól csak felejtenél (földrajz, info, kémia...).
Köszönöm a válaszokat. :)
A nyelvvizsgám már megvan, viszont vannak olyan területek amikben fejlődhetnék még, szóval azért jól jönne az a pár angol óra.
Igen, én is azt remélem hogy majd kevés készüléssel is menni fog 12.-ben. Csak sokan riogatnak hogy túl sok az a 6 tárgy meg nem fogom bírni, de úgy érzem nem a nyelvvel lesz a legnagyobb gondom. :D
simán le tudsz érettségizni 6 tárgyból. tényleg nem a nyelven múlik. :) ha a két választottadra jól felkészülsz és sokat tanulsz rá, akkor tuti meglesz. :)
én mondjuk tettem előrehozottat 1 nyelvből, ami a választott tantárgyam is volt, így ez nekem kényelmes volt, mert nem folyt össze a két nyelv. pl így megéri előrehozottat tenni. de sztem neked nem oszt, nem szoroz. főleg, hogy rendes érettségikor a saját tanárod javítja, szóbeliztet, ami nem hátrány... ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!