Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 22 vagyok tanulhatok tovább...

22 vagyok tanulhatok tovább nappalin?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy 2 okj szakmán vagyok túl, és szeretnék még egyet elvégezni. Fizetős voltam eddig és árvaellátást kapok. Ma azonban egy nyílt napon azt mondták, hogy csak úgy folytathatom tovább, hogy az első évet elvégezhetem nappalin, de a 2. évben estisre kell kerüljek, merthogy betöltöm a 23-at és csak addig lehet nappalin lenni. Nyugdíjfolyósító 24 éves koromig mondta, hogy amíg nappali képzésen vagyok addig támogatja. Nem igen értem, hogy most hogy van ez. Nem mondott igazat a suli? Vagy tényleg csak 1 éven múlik az egész?
2011. jún. 16. 20:31
 1/7 anonim ***** válasza:
22 éves korig van, de, ha évvesztes vagy akkor 23 éves korodig tanulhatsz nappalin...
2011. jún. 16. 20:34
 2/7 A kérdező kommentje:
Csak azt nem értem ebbe, hogy mindenképp fizetősre megyek, hogy hogy nem tanulhatok így se tovább nappalin :S
2011. jún. 16. 20:36
 3/7 anonim ***** válasza:
Tudtommal 22 éves korodig elkezdheted, de akkor nem kötelezhetnek estire másodévben.
2011. jún. 16. 20:39
 4/7 anonim ***** válasza:

ez sajna korhatáros és én is szívok vele, mert én is több OKJ-st szeretnék...

de én egyszerre fogok most kettőt elvégezni, ha minden jól megy :)

2011. jún. 16. 20:40
 5/7 anonim ***** válasza:

viszont ha elkezdesz egy egyetemet, akkor 12 féléven keresztül államilag támogatottban lehetsz.

(Az hogy okj után fizetős az egyetem tévhit, ugyanis tesóm is végzett okj-t, és neki is ingyé van az egyetem.)

2011. jún. 16. 20:42
 6/7 A kérdező kommentje:
Hát okj fizetőst még ki tudnám fizetni de inkább nem akarnék diákhitelt felvenni egyetem miatt. Abban a szakmában ahol én vagyok kb 3 állami támogatott van egy évfolyamon szóval felejtős.
2011. jún. 16. 20:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha nem a repülőgép pilóta szakmáról beszélsz, akkor nem tudom hogy hol van 3 államilag támogatott ember évfolyamonként.
2011. jún. 16. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!