Webprogramozónak vagy CAD CAM informatikusnak tanuljak?
Figyelt kérdés
25 éves vagyok és szakmát szeretnék váltani, mostanra dőlt el bennem mi is érdekel igazán. Köszi a válaszokat, sokat segítetek majd remélem.2011. jún. 16. 19:07
1/3 anonim válasza:
Az a helyzet, hogy bármelyiket is választod, nem egy egyedi dolgot tanulsz meg. CAD/CAM rendszereket az összes mérnök tudja használni, és 4-5 évig tanulják, úgyhogy nyilván egy tanfolyammal nem tudsz ekkora rutint és tudást felszedni belőle.
Webprogramozáshoz pedig az informatikusok általában már az egyetem első évében pengén értenek.
Én a kettő közül a cad/cam-et választanám egyébként, de ha lenne lehetőségem, akkor inkább olyat tanulnék, amit konkrétan egyetemen nem tanulnak az emberek. Bár ha nagyon sok energiát beleölsz a webprogramozásba, akkor azzal is lehet jól keresni.
2/3 anonim válasza:
Olyan fura ez, hogy az informatikus szó így elértéktelendett. Elég fura, hogy a doktori fokozottal rendelkező mérnök (8-10 év tanulás után) is informatikus, meg az okj-s kollégák is informatikusok. Ez nyilván így is marad, amíg szörnyű gyenge papírokkal vagy anélkül is "informatikusnak" mondhatja magát valaki. Az orvostudomány elején is így volt: az volt orvos, aki annak vallotta magát. Mára megkülönböztetjük az asszisztenseket és az orvosokat :) Így kéne a mérnökség terén is.
3/3 A kérdező kommentje:
Itt az informatikus szó nem azt jelenti amire gondolsz....
2011. jún. 20. 16:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!