Írnátok véleményeket a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumról?
Ha nyelvet vagy humán tárgyakat akarsz tanulni, akkor jó választás. A kéttannyelvű és a nyelvszakos osztályai elég jók, az informatika gyenge. Nem túl konzervatív iskola, eléggé diákközpontú, de én ezt nem érzem annyira előnyének.
Ha reál vagy természettudományos irányú az érdeklődésed, akkor semmiképpen se a Munkácsyba menj, hanem a Táncsicsba! De ott a magyar, töri szak is megállja a helyét, viszont a nyelvszakok a Munkácsyban egyértelműen jobbak.
- egy ex-Táncsicsos -
Hát én inkább a humán tantárgyakból vagyok jobb, meg azok jobban is érdekelnek.
A Táncsicsról azt hallottam, hogy nem igazán diákközpontú, a szüleim nem is szeretnék, hogy oda menjek..
Amúgy azt jól tudom, hogy a Táncsics után a Munkácsy az egyik legrősebb gimi?
Ja és köszi a választ.. :]
Hogy nem diákközpontú? Hát, fene tudja. :) Én szerettem oda járni, és minden tanárral jóban voltam, a legtöbb igazságos és korrekt is volt. És nagyon nagy egyéniségek tanítanak ott. :) Én úgy gondolom, hogy a Táncsics sem annyira konzervatív, mint amennyire annak kéne lennie, de tény, hogy a Munkácsyban többet megengedhetnek maguknak a diákok. Nálunk a hiányzást is elég szigorúan vették, persze ez függ az ofőtől is.
Azért nem kell a szüleidnek féltenie téged a Táncsicstól (ha esetleg úgy döntesz, hogy oda mész), nem konzervatív annyira, csak próbál gátat szabni annak a felfogásnak, hogy a diák annyira nagymenő, hogy azt csinál, amit akar. Én ezt szerettem benne (meg persze a jó tanárokat :) ). De jó suli a Munkácsy is - a saját pályáján, ugyanúgy, mint a Táncsics. Esetleg annyival keményebb a Táncsics, hogy jobban az életre nevel. Viszont elég jó "szellemi élet" folyik az órák után is, sokrétű szakkörök, OKTV felkészítés, minden, amit akarsz. :) Ja, és ne hidd, hogy a Táncsics-Munkácsy utálja egymást, ez már csak amolyan "hagyomány". :)
Hát a legtöbb Táncsicsos ismerősöm nem szereti, ezért gondolom.
Mondjuk én nem is szeretnék a Táncsicsba menni. Inkább a Munkácsy, vagy még esetleg a Gyakorló.
Amúgy azt nem hiszem, hogy ellentét van a két suli közt. Nem is hallottam semmi ilyenről.. :)
Nem hallottál? :) Majd fogsz.
Hát míg oda jártam, én sem szerettem annyira, de nagyon sokat köszönhetek neki, és utólag csak jó emlékeim vannak, és jó alapot is kaptam az egyetemre. :) Inkább a Munkácsyt válaszd, mitn a Gyakorlót.
Hát a Munkácsyt jobban szeretném, de attól félek, hogy nagyon elrontom a felvételit. [Bár azért annyira csak nem tudom, hogy ne vegyenek fel..] A Gyakorló csak erre az esetre lenne, mivel ott csak a bizonyítványt nézik..
Amúgy milyen ellentétekről van szó? Mert nem rémlik, hogy hallottam volna valami ilyesmit..
Hát ennek tényleg nincs sok értelme..
Mondjuk én nem vagyok az a fajta, aki foglalkozik az ilyenekkel..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!