Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Informatika érettségin, max...

Informatika érettségin, max pontos szóbelivel lehet 20%-ot javítani?

Figyelt kérdés
2011. jún. 10. 15:51
 1/3 bongolo ***** válasza:

A szóbeli vizsgán maximum 30 pontot lehet szerezni. Ez az össz pontszám (150) kereken 20 %-a. Vagyis pontosan 20%-ot lehet maximum növelni az összpontszámon.

Viszont nem írtad, hogy hogyan érted, mihez viszonyítod a mostani százalékodat. Ha pl. a lehetséges 120-ból az írásbelin 72-őt értél el, az a 120-nak a 60%-a, de a 150-nek csak a 48%-a. Vagyis ha ehhez hozzáadódik a szóbeli maximális 30 pontja, az a 48%-ot viszi 68%-ra fel. Szóval a 20%-ot nem szabad a 60-hoz hozzáadni, mert nem azonos a kettő alapja. Ha eddig 60%-nak számoltad a 72 pontodat, akkor ahhoz képest csak 8 százalékponttal lesz több össz-százalékod ideális esetben.

Mennyi pontod van az írásbeliből?

2011. jún. 10. 16:35
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, Eddig 70 pontom. Én is úgy tudtam hogy 20at lehet elérni, de a tanárom azt mondta legfeljebb 12%-ot lehet javítani
2011. jún. 10. 17:03
 3/3 bongolo ***** válasza:

Szerintem a pontot érdemes számolni, vagyis hogy 30 pontot szerezhetsz még. Ha van most 70, akkor legjobb esetben 100 lesz, ami egyébként 66,7%, jó négyes. Ötös tuti nem tudsz lenni sajnos. Ha elérsz a szóbelin 21 pontot, már akkor is megvan a négyes. Annál kevesebbel csak hármasod lenne...

Ha nagyon százalékot akarsz számolni, akkor a 21 pont 70%-os szóbelit jelent.

2011. jún. 10. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!