Van itt olyan, aki főiskola, illetve tanfolyam (OKJ) mellett dolgozik?
Ha nappali tagozatra jársz, akkor esély nincs főállásban normális munkát/pénz/ találni. Mivel a nappali képzéseken a részvétel kötelező, így a munkahelyedet nem sűrűn lehet vele összeegyeztetni.
Én úgy csináltam, hogy érettségi (16 éves koromtól) előtt dolgoztam suli mellet, egészen 2 éves OKJ-s képzés végéig. Valamennyi pénzt félre raktam, de nem vittem akkor még túlzásba.
Ezután a gyakorlati helyemre felvettek főállásban dolgozni, ott 1 évig gyűjtögettem a pénzt, majd felvételiztem főiskolára levelező tagozaton. Fél évente 160-180 ezret fizetek és akkor még se utazási költség nincs se semmi. Havi átlagban 20ezret raktam rá félre, de ebbe bele tartozik, hogy a szüleim mindenképpen támogatni akartak/akarnak, így ×%-ot fizetnek bele, ami nagy segítség.
Alapjába véve én kijöttem a fizetésemből úgy, hogy még szórakozásra is maradt és 'egyéb' félre rakásra is. De ez persze nagyba függ attól, hogy hol dolgozol és mennyiért. Havi 80ezerből én tuti nem tudnék 'megélni'. Hál' istennek nem is kell, szuper a munkahelyem és a fizetésem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!