Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek melyik éri meg...

Szerintetek melyik éri meg jobban?

Figyelt kérdés
Valamilyen főiskolán elhelyezkedni (törit szeretem tehát ehhez közelálló szakra jelentkeznék) vagy cnc hegesztő v. forgácsolónak tanulni ?
2011. máj. 29. 13:14
 1/9 anonim ***** válasza:

Történelemmel nem sok mindent tudnál kezdeni szerintem... de ha a töri érdekel, akkor cnc hegesztő hogy jött?

vagy ha van ilyen gépészes beállítottságod, akkor miért nem olyan fősulira/egyetemre mész?

2011. máj. 29. 13:22
 2/9 anonim válasza:
cnc hegesztő és forgácsolóként könnyű lesz elhelyezkedned ha jól tudom 130-150 körül keresnek havonta, főiskolai diplomával nehezebb állást találni, de ha szerencséd van nagyon jó állást is kaphatsz viszont ha nem találsz munkát mehetsz a mekiben mosogatónak a diplomáddal
2011. máj. 29. 13:25
 3/9 anonim ***** válasza:

Milyen szempontból?

Vágyaid megvalósításában?

Ha szereted a törit, és érdekel is, akkor foglalkozz azzal. Ha csak érdeklődsz iránta, de fizikai dolgok jobban érdekelnek, akkor menj hegesztőnek.

Anyagi szempontból?

Főiskolán, egyetemen tanárként elhelyezkedve már legalább keresel annyit, mint külföldön egy hegesztő, és akkor nem egy építkezésen hegesztesz a tűző napon, hanem egy klimatizált előadóban osztod az észt. Folyamatos fejlődésed, karriered teljesedése garantáltabb, mint egy hegesztőnek. Először csak tanársegéd, adjunktus, docens, majd tanár is lehetsz. Fizetésed is ezek szerint nő.

Neked kell eldöntened, hogy mi vonz. Ne a kezdőfizetés legyen a döntőszempont.

2011. máj. 29. 13:28
 4/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk a főiskolán elhelyezkedni alatt mit értesz? Nekem az jött le, hogy ott akarsz dolgozni.
2011. máj. 29. 13:30
 5/9 A kérdező kommentje:

cnc hegesztők nem a napon hegesztenek

papám biztosításokkal foglalkozik, ő köti őket, ő szeretné ha mennék valami főiskolára, és utána átvenném tőle, a munkát.

cnc-s dolgot anyukám ajánlotta , mert sok jót hall vissza ismerőseitől róla, + ha még németül megtanulnék akkor eltudnék helyezkedni pl: Ausztriában ezzel a szakmával (de ehhez szerencse is kell)

2011. máj. 29. 13:32
 6/9 A kérdező kommentje:
jajj félre értettetek, de én fogalmaztam rosszul, főiskolán elhelyezkedést tanulásnak gondoltam.
2011. máj. 29. 13:32
 7/9 anonim ***** válasza:

Akkor viszont, ahogy nézem neked már van egy álláspontod, ebben kérsz megerősítést.

Ha van kedved hozzá, menj cnc hegesztőnek, jól járhatsz vele.

2011. máj. 29. 13:46
 8/9 anonim ***** válasza:

megéri? hát ez meg mit jelent? az biztos, hogy műszaki szakiként lesz munkád és meg is lehet belőle élni.

egy szar főiskolai töriszakos papírral a seggedet törölheted ki. erre is mérget vehetsz.

de akkor is azt mondom, hogy azt csináld, amit igazán szeretnél.

2011. jún. 11. 12:03
 9/9 anonim ***** válasza:
ami alatt azt értem, hogy nehogy már az anyukád ismerőseinek véleménye alapján válassz hivatást, hát legyen már eszed.
2011. jún. 11. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!