Még idén el kéne döntenem, hogy mihez akarok majd kezdeni magammal. (A fakultációk és érettségi miatt.) Kitűnő tanuló vagyok, szóval szinte semmilyen munkával nem lenne olyan megoldhatatlan gondom. Mindennél jobban szeretnék dramaturg lenni (ehhez van tehetségem, és ezt többek közt egy színházrendező is szóvá tette), a baj az, hogy nem minden évben indítanak ilyen szakot az ország egyetlen dramaturgképző egyetemén. Évet semmiképpen sem szeretnék halasztani, és az sem garantált, hogy felvesznek. A kedvenc tantárgyaim közé tartozik a matematika (fura, de tényleg imádom) az irodalom, nyelvtan, angol, német, biosz, földrajz, és jó agyam van a fizikához is. Mit ajánlanátok? Gondolkoztam az építészmérnökön és a neurológuson. Valami más javaslat?
2011. máj. 27. 16:22
1/6 anonim válasza:
sztem kezdj el valami kézzel fogható szakmát
aztén jelentkezz dramaturgnak
2011. máj. 27. 16:23
2/6 anonim válasza:
-aztán
2011. máj. 27. 16:24
3/6 anonim válasza:
Ha valóban ilyen jó a fejed, akkor a mérnöki pálya (a sok számolással, és a fizikával) szerintem jó pálya lehet. Az orvosi szintén jó ötlet, de ne csak az általános orvosi karon gondolkodj, érdemes átgondolni a fogorvosi kart is.
A dramaturgia, és a Színmű pedig nagy lutri. Tudom, voltam felvételizni :]
2011. máj. 27. 16:29
4/6 anonim válasza:
Mindenképp mérnökire menj, vagy logisztikusnak.
Én is mérnök vagyok egy olyan szakirányon, ahol nagyon kevesen végeznek egy évben, tehát lesz munkalehetősége mindenkinek, csak ebben a suliban oktatják, és azok közül akik már végeztek és ismerek, mindenkinek van munkája a szakmában.
Írj privit, nem kürtölöm ki a nagyvilágba, hogy mi is ez, mert akkor nagy lesz a konkurencia pár év múlva:D
2011. máj. 27. 19:24
5/6 A kérdező kommentje:
Köszönök szépen minden választ! :) Nekem elsősorban még mindig a dramaturgia a célom, meglátjuk hogy sikerül... Aztán jöhetnek a kevésbé lányhoz illő szakmák, pl.: gépészémérnök, építész...:)
2011. máj. 27. 19:58
6/6 anonim válasza:
Nekem sok építész/építőmérnök lány ismerősöm van :]
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!