Végezhetem egyszerre a szülésznő és az ápolónő szakot?
Hova jelentkeztél? Nappali vagy levelező?
Én úgy tudom, hogy az első év az alapozó év, mindenki ugyanazt tanulja, így egy év alatt mindkét szakhoz meg lehet szerezni a krediteket. Mármint beszámíthatod, mikor felveszed az ápolói szakot. Akkor azt rögtön lehet másodéven kezdeni.
Most felcsigáztál, ugyanis én is ezt a kettőt jelöltem és szívem szerint mind a kettőt csinálnám. :)
Engem is ez a három szak érdekel. Ha szorgalmas vagy és tudod tartani a tempót akkor miért is ne? Nagyon rokonszakma, sok kreditet be lehet számítani - majd a mentőtisztibe is az első évedet - tehát nem gondolnám, hogy hülyeség. :) Én is hasonlón gondolkodom, én idén beadtam levelezőn szülésznőnek, ápolónak és mentőtisztnek. :)
Második voltam. :)
egy ideig jártam mentőtiszt szakra és ha szorgalmas vagy, két szakot is csinálhatsz, nem túl nehéz szak és vannak átfedések is, főleg az elején
szerintem az vállalható, h két szakra jársz és emiatt egy kicsit később, egy, másfél évvel később fejezed be a sulit, ez még mindig jobb, mint munka mellett tanulni
(és lehet, h a tandíjjal is lehet variálni és akkor így kevesebbe kerül a második diplomád, mintha munka mellett csinálnád évekkel később)
Én SZTE-n a diplomás ápolóit jelöltem. Itt ha elvégzed ezt (4 éves), akkor utána továbbmehetsz mentőtisztire vagy szülésznőire, és mindössze + 2 évet kell tanulnod a 2. diplomádig, mert tényleg nagyon sok az átfedés e között a 3 szak között. Így gyakorlatilag 6 év alatt lenne 2 diplomád és szakmád. Sztem érdemes így csinálni, mert tudsz koncentrálni az adott szakra (ami egyébként így sem könnyű).
Amúgy nagyon megörültem a kérdésedet olvasva, h ilyen sokan érdeklődnek a szakma iránt. :)
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!