Hova menjek továbbtanulni?

Figyelt kérdés
Most általános iskolás vagyok, és igazságügyi orvosszakértő szeretnék lenni. Milyen tantárgyakból kell jónak lennem? Hova menjek tanulni? Melyik sulit ajánlanátok?
2011. máj. 23. 20:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Bármily meglepő, orvosira kell menni:D Ahhoz pedig biológia-kémia-fizika kell. Lehetőleg olyan gimibe menj, ahol ezeknek az oktatása magas színvonalú.
2011. máj. 23. 20:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem menj általános tantervűbe. Még bármikor változhat, hidd el, tapasztalat, én is tagozatos vagyok, de megbántam, mert már teljesen más akarok lenni. (dráma tagozatra járok-dietetikus leszek:) tagozaton sokkal nehezebb mást tanulni, másból készülni érettségire, mint a főtantárgyad. Hidd el!:)
2011. máj. 23. 21:03
 3/13 A kérdező kommentje:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tudtok valami ilyen iskolát? Lehet máshol is...
2011. máj. 24. 20:48
 4/13 anonim ***** válasza:

Nyíregyházán a Krúdy és a Vasvári Pál Gimnázium számít a legjobbnak.

De ez az igazságügyi orvosszakértő ötlet a CSI és hasonló sorozatból jött? Mert arra azért nem érdemes alapozni, nem tudom milyen valójában a munkájuk, de gyanítom, annyira nem izgalmas, mint ott.

Ha nem onnan jött, akkor bocs, nem szóltam.

2011. máj. 25. 01:47
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi, és nem onnan jött :)
2011. máj. 25. 20:35
 6/13 anonim ***** válasza:

Jaj ne, egy újabb csi miami meg tökömtudja miegyéb fan, aki látott a tévében okostojáskodó szexi színészeket igazságügyi orvosszakértőket játszani, és erre alapozza a jövőjét... Pff. Egy szavam sincs már az ilyenekhez, annyi embert kellett már felvilágosítanom az igazságügyi orvostan (és az orvostudomány unblock) tényszerű fogalomköréről.

Elmondom azért mi a szitu, ha mégsem a tv sorozatokból jött az ihlet (és ez esetben bocsánatodat is kérem):

-Beiratkozol egy 4 éves gimibe (nem szakközépbe!), lehetőleg biológia és/vagy kémia tagozatra

-A 4 éved minden adódó napján gyúrsz kémiából és biológiából (de a fizikát se mellőzd), hogy egy qrvajó érettségit meg tudj írni. Ha már ez nem megy, add fel az egészet, és válaszd az élet valamely másik, könnyebbik útját! Ha a gimis tananyag kifog rajtad, akkor orvosival meg se próbálkozz, mert helyben vérzel el már az első évben!

-12. évfolyamodban beadod a jelentkezést az ország négy orvosi egyetemének egyikébe (Pécs, Szeged, Debrecen, Budapest). Lényegében mindegy, melyik, bár persze a DOTE és a SOTE a leginkább élenjáróak.

-Lehúzod a hat évnyi orvosi képzést, ahol elsajátítod az orvostudomány elméleti és klinikai alapjait. Ebből a rengeteg mindenből kb. 2-3% nyi ismeretanyag lesz az igazságügyi orvostannal kapcsolatos.

-Miután megvan a diplomád, doktori címed, felveteted magad a rezidensképzésbe - ekkorra már lehetsz tényleges ig. orvostannal foglalkozó szakemberjelölt. 3-4 évnyi gyakornokoskodás után már igazi igazságügyi kórboncnok lehetsz.

u.i. : Ha csak a hullák, valamint azok koncolása érdekel, jobban ajánlom a boncmester OKJ-tanfolyamot (2 év). Nézz utána, mi a pontos különbség a (ig.ügyi) patológus és boncmester között (elég sok van), ide most nem írom le.

Sok sikert kíván és üdvözöl:

egy V. éves medikus (SOTE)

2011. máj. 27. 01:29
 7/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy leírtad.. De nem onnan jött az ötlet. Igazából igen, azon is gondolkoztam, hogy boncmester leszek. Csak az a baj, hogy nemsokára nyolcadikos leszek, és fogalmam sincs még hogy mi akarok lenni, hová akarok menni továbbtanulni. Csak ez az egyetlen elképzelésem van, de ez se biztos... Tehát már körülöttem mindenki tudja hogy hova megy suliba csak én nem.
2011. máj. 27. 15:50
 8/13 anonim ***** válasza:

A boncmesteri is úgyis OKJ képzés, szóval ugye érettségit mindenképpen kell szerezned. Ha ez a terület érdekel, akkor akár mégy orvosira, akár nem, jó rágyúrni a biosz-kémia-fizikára, idő közben meg majd eldöntöd, hogy melyikből érettségizel. Hidd el, csak nagyon kivételes esetben tudja egy 14 éves, hogy mivel akar foglalkozni egész életében. Ez a suliválasztás nem olyan súlyos dolog. Csak azt kell eldöntened, hogy valami olyan szakma érdekel-e, amit a közelben tanítanak szakközépben. Ha nem, akkor mehetsz gimibe, aztán 4 év múlva meglátod, hogy egyetem vagy technikusi.

Az előző hsz. tényleg érdekes, de kevésbé nagy pofával is elő lehetett volna ezt adni.

2011. máj. 27. 17:19
 9/13 anonim ***** válasza:

Nyugi, az egyáltalán nem "gáz",ha 14 évesen még nem tudod konkrétan, hol akarsz továbbtanulni.

Én speciel 1 hónappal a határidő előtt döntöttem el, hogy akkor megpróbálom az orvosit. Elsőre sikerült is, persze emellett kellett az, hogy 4 éven át szeretettel és szorgalommal tanultam a kémiát és a biológiát. Azóta elég jól teljesítek itt, sok olyannál is jobban, akinek gyermekkori vágya volt az orvosi (persze vannak nálam jobbak is szép számban).

Hidd el, nem annak van szerepe, hogy mióta tudod már, mi leszel, hanem annak, hogy tudod, mi motivál ? !

01:29 voltam

2011. máj. 27. 17:42
 10/13 A kérdező kommentje:
Értem..Köszönöm..És most, hogy már nagyjából tudjátok mik a céljaim KONKRÉTAN melyik sulit ajánlanátok? (bocsi a hülye kérdésért, lehet hogy már kérdeztem)
2011. máj. 27. 20:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!