Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A mozdony vezetőnek milyen...

A mozdony vezetőnek milyen iskolát kell elvégeznie?

Figyelt kérdés

azon gondolkodok hogy elmegyek mozdony vezetőnek

csak nem tudom mien iskolát kellene elvégezni,

és szerintetek mennyire jó választás a mozdonyvezetés?

2011. máj. 20. 13:06
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia.

Úgy tudom hogy egy érettségi elég a ahhoz hogy elkezd a mozdonyvezetői tanfolyamot a mávnál. Ahhoz hogy elkezdj egy ilyen tanfolyamot orvosi és pszichiátriai vizsgálaton kell megfelelni

Én tavaly smájusba jelentkeztem mozdonyvezető képzésre a mávnál de még mindig nem sikerült bekerülöm,pedig minden vizsgálaton megfeleltem. Nem akartam várni évekig inkább más sulit kezdtem már el.

Az a furcsa hogy mindig mást mondtak a mávnál pl: hogy nem is indítanak,vagy hogy már elindult,vagy hogy még több vasúti pályát akarnak megszüntetni ezért nem kell mozdonyvezető de lehet hogy mégsem szüntetünk meg de lehet hogy mégis,vagy hogy már betelt a létszám,vagy azt hogy nem tudják hogy egyáltalán lesz e. képzés,szóval elég furcsa a helyzet...

Ezen kívül a ha van a családodban máv dolgozó akkor nagyobb eséllyel indul az ember,de tényleg.

Egyébként meg a Baross Gábor oktatási intézményben is lehet érdeklődni.

Itt:

[link]

vagy itt:

[link]

Leírták hogy a képzés 16 hónap és azon belül dízel illetve villamos mozdony vezetésére lenne jogosult az ember.2 dízel típusra és 2 villamos típusra. A képzés ideje alatt havonta egy kisebb összeget is kapnál, a Szegedi Máv Gépészeti Főnökségénél legalábbis így mondták. Azt is megemlítették hogy ha indul akkor mindig az ország más-más pontján indul el a tanfolyam de csak egy időben és csak egy helyen.

Ha indul akkor itt lenne a képzés helye pl: Budapesten,Pécsen,Szombathelyen,Miskolcon,Debrecenben.

De megtalálsz minden infot a két linkelt weboldalon.

Szerintem csodálatos egy szakma a mozdonyvezetés érdemes lenne belevágni.

HA van hozzá kedved akkor szerintem próbáld meg te is,veszíteni nem veszítesz vele semmit.

Tudod a remény hal meg utoljára. Úgyhogy hajrá!

Sok szerencsét.

Szia.

2011. máj. 20. 14:09
 2/4 A kérdező kommentje:
kössz a válaszodat
2011. máj. 20. 14:15
 3/4 A kérdező kommentje:

és mennyi lehet a fizetése?

a fix

és azon kivül még mennyi támogatást kap meg?

beiskolázás meg stb.

2011. máj. 20. 15:06
 4/4 anonim válasza:

Az első válaszoló mindent leírt már hogy hol tudsz informálódni,hogy hol indul tanfolyam,mennyi ideig tart a képzés.

Ott van a az első link amit az első válaszoló belinkelt!!!Néz szét rajta szinte minden ott van az oldalon,telefonszám,e-mail cím,képzési hely utca házszám egyszóval minden,csak fel kell venni a telefont és tárcsázni kell. Biztos hogy el mondják hogy egyáltalán indul-e és ha ige akkor hol,ha igen akkor mennyi támogatást kap az ember a képzési idő alatt stb. Nem igaz hogy erre nem vagy képes. De tényleg mit akarsz még?

Könyörgöm a 21.században élünk mindennek utána lehet nézni CSAK AKARNI KELL. Szinte biztos fent van valahol a mozdonyvezetők fizetése.

De tényleg felhívod a oktatási központot,vagy személyesen bemész (szerintem ez még jobb mert legalább látják azt hogy veszed a fáradtságot arra hogy bemenj).Biztos hogy elmondanak mindent. Vagy megkérdezel egy mávost hogy is megy ez, biztos van a lakhelyed körül egy állomás vagy valami.

Csak akarni kell.

Persze itt könnyebb kiírni egy kérdést és várni a választ, mint hogy venné a fáradtságot az ember és utána nézzen a dolognak

Ha érdekel ez a dolog akkor miért nem hajtasz,érdeklődsz felőle te személyesen?

Látod más is érdeklődik a mozdonyvezetés iránt de ő legalább tesz is érte valamit , nem csak ül és várja hogy a szájába repüljön a sült galamb.

De hát a lustaság nagy úr úgy látom.

Egyébként meg szép és megbecsült szakmának tartom,és minden elismerésem annak aki csinálja ezt a felelősségteljes és fontos szakmát.

2011. jún. 13. 03:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!