Levelezőről nappali tagozatra hogyan lehet átjutni?
Minden iskolának más a szabályzata, ha a TO-s néne ezt mondta, akkor valószínűleg nálatok ez így is van.
Kövesd az utasításait.
Amúgy nálunk ez úgy működik, hogy benyújtok az aktuális szemeszter előtt egy kérvényt, amit a bizottság elbírál.
Benne foglaltatik, hogy melyik szakról, melyikre, melyik tagozatról, melyikre szeretnék átmenni. Ezt minden esetben nálunk elfogadják, nem igazán érdeklik, hogy mi az indok.
Költségtérítésesről államira pedig 4 feletti átlaggal vesznek át, de az automatikus, nem kérvényezős (neptunban üzennek, hogy 'gratula, kösz az eddigit')
Az átlagot meg 3 aktív vizsgaidőszak után nézik.
De ismétlem!!! Ez nálunk így működik. Lehet, hogy a Debrecenin másképp!
Az utolsó válaszolótól kérdezném, hogy te hova jársz? Nem SE? Mert nekem volt ma egy ilyesmi kérdésem ( http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula.. ) és ha SE akkor konkrétan megadtad rá nekem a választ! Bocsánat, hogy eltértem a tárgytól, csak nagyon megörültem! :)
Amúgy én rengeteg olyan embert ismerek eü karon, akik átvételi kérelmet nyújtottak be és át is vették őket. Levelezőről nappalira, egyik szakról a másikra... :)
Köszönöm a válaszokat! Ezek szerint egy év után nem vennének át.. ha legalább 3 vizsgaidőszak kell. Telefonon azt mondta a TO-s "néne", hogy már egy fél év után is kérvényezni lehet.. (ez még februárban volt) de utólag rájöttem, hogy én nem tettem fel jól a kérdést. Azt ugyanis nem mondtam hogy én állami levelezőről, állami nappalira szeretnék átmenni, nem pedig költségtérítésesre.. :S Ha jól értelmezem akkor megfelelő tanulmányi átlaggal államira is át lehet kerülni? (amúgy.. neten mindenhol csak olyan kérdéseket láttam, hogy nappaliról levelezőre szeretnének átjutni..) Ez pl. egy bölcsész karos űrlap : [link] és nappaliról levelezőre.. én értelmezem rosszul, vagy ebben tényleg az áll hogy csak költségtérítésesre mehet? :
"Tudomásul veszem, hogy átvétel esetén a levelező tagozatra vonatkozó aktuális költségtérítés összegét vagyok
köteles fizetni. "
Nem olvastam el, de nem lehet, hogy azért, mert ott a levelező csak költségtérítésesben van? Én jártam olyan szakra anno, hogy a levelezőt csak költségtérítésesben hirdették. Amúgy szerintem ha államis levelezős/nappalis vagy akkor államis nappalira/levelezőre vesznek át. Neke az ismerősöm államis levelezős volt és nappalira átvették gond nélkül.
A tegnapi 3. vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!