Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » El lehet végezni ugyanazt a...

El lehet végezni ugyanazt a szakot kétszer?

Figyelt kérdés
Pl valaki elvégzi a tanítói szakot Miskolci Egyetemen, aztán meg gondol egyet, hogy milyen jó ez az egyetemi lét, vagy mit tudom én, és elvégezné még Szegeden is... :D Ilyet lehetne? :D [Nem akarok ilyet csinálni, csak érdekelne :-) ]
2011. máj. 7. 20:11
 1/6 Silber ***** válasza:
84%
Jó kérdés. Viszont ha valaki elvégez egy felsőoktatásban tanult szakmát, akkor van annyi sütnivalója, hogy profilt is vált, hogy több lábon tudjon megállni. Semmi értelme nincs kétszer ugyanazt megcsinálni.
2011. máj. 7. 21:22
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy a jobb képzés miatt csinálná meg mégegyszer ugyanazt a szakot. Elsőnek.
2011. máj. 7. 23:00
 3/6 Silber ***** válasza:
És te megtennéd? Szerintem inkább mindenki örülne annak hogy megvan róla a papírja...
2011. máj. 7. 23:09
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha nekem szól a kérdésed: igen, ha többet nyújt, mint az az intézmény, ahol először végeztem, hiszen a munkámhoz nem papírra, hanem tudásra van szükség. De nyilván, ha csak egy papír kellene (kellett volna), nem akarnám...
2011. máj. 8. 09:21
 5/6 A kérdező kommentje:

Hát nem nagyon lettem okosabb, de azért köszi :S

Direkt úgy tettem fel amúgy a kérdést, hogy "egyenrangú" egyetemeket mondjak, szóval nem az, hogy elvégzi Mucsaröcsögén, utána meg elvégezné még az ELTE-n is, hanem csak úgy simán elvégezné mégegyszer :-)

Meg nem is arról akarok vitát nyitni, hogy ennek van-e értelme (természetes, hogy nincs, vagy legalábbis nem sok...), hanem hogy meg lehetne-e ezt csinálni :-)

2011. máj. 8. 11:56
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Meg lehet csinálni.

De a végén lesz két diplomád, ami ugyanaz és egy valag pénzt kifizettél közben a semmiért. Ugyanis, ha már van egy BSc-s diplomád (illetve elég az abszolutórium is), akkor nem lehetetsz újra államilag finanszírozott BSc-s képzésben.

2011. máj. 10. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!