El lehet végezni ugyanazt a szakot kétszer?
Figyelt kérdés
Pl valaki elvégzi a tanítói szakot Miskolci Egyetemen, aztán meg gondol egyet, hogy milyen jó ez az egyetemi lét, vagy mit tudom én, és elvégezné még Szegeden is... :D Ilyet lehetne? :D [Nem akarok ilyet csinálni, csak érdekelne :-) ]2011. máj. 7. 20:11
1/6 Silber válasza:
Jó kérdés. Viszont ha valaki elvégez egy felsőoktatásban tanult szakmát, akkor van annyi sütnivalója, hogy profilt is vált, hogy több lábon tudjon megállni. Semmi értelme nincs kétszer ugyanazt megcsinálni.
2/6 anonim válasza:
Lehet, hogy a jobb képzés miatt csinálná meg mégegyszer ugyanazt a szakot. Elsőnek.
3/6 Silber válasza:
És te megtennéd? Szerintem inkább mindenki örülne annak hogy megvan róla a papírja...
4/6 anonim válasza:
Ha nekem szól a kérdésed: igen, ha többet nyújt, mint az az intézmény, ahol először végeztem, hiszen a munkámhoz nem papírra, hanem tudásra van szükség. De nyilván, ha csak egy papír kellene (kellett volna), nem akarnám...
5/6 A kérdező kommentje:
Hát nem nagyon lettem okosabb, de azért köszi :S
Direkt úgy tettem fel amúgy a kérdést, hogy "egyenrangú" egyetemeket mondjak, szóval nem az, hogy elvégzi Mucsaröcsögén, utána meg elvégezné még az ELTE-n is, hanem csak úgy simán elvégezné mégegyszer :-)
Meg nem is arról akarok vitát nyitni, hogy ennek van-e értelme (természetes, hogy nincs, vagy legalábbis nem sok...), hanem hogy meg lehetne-e ezt csinálni :-)
2011. máj. 8. 11:56
6/6 anonim válasza:
Meg lehet csinálni.
De a végén lesz két diplomád, ami ugyanaz és egy valag pénzt kifizettél közben a semmiért. Ugyanis, ha már van egy BSc-s diplomád (illetve elég az abszolutórium is), akkor nem lehetetsz újra államilag finanszírozott BSc-s képzésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!